CHP Adana Milletvekili Ali Demirçalı ile birlikte Adana İl Başkanlığına gelen CHP Ankara Milletvekili Türkiye AB parlamento komisyonu üyesi Aylin Nazlıaka partililere yaptığı konuşmada Adana’nın işsizlikte rekor kırdığını söyledi.

Nazlıaka konuşmasını şu şekilde sürdürdü’’Adana bir zamanların sanayi ve tarım kenti idi. Fabrika bacaları tütüyor, insanlar dört vardiya fabrikalara evine ekmek götürmek için gidiyordu. Bu Şehir’de yetişen pamuk Ülkenin yüzde seksen pamuk ihtiyacını karşılıyordu, narenciye’de rekor üretim vardı, yani sanayi ve tarım ürünlerinin üretiminde rekor kıran Adana bu gün işsizlikte rekor kırıyor’’dedi

Adana’da nüfusunun büyük çoğunluğunu yaşları yirmi beş ve altında olan gençlerden oluştuğunu bu oranında yüzde kırk dört olduğunu belirten Nazlıaka’Ne yazık ki bu gençlerimizin büyük çoğunluğu işsiz, evlerine ekmek götüremediği için boyunları bükük, bunun sorumlusu da Sanayinin bitme noktasına gelmesine, tarımın çökme noktasına getiren AKP iktidarı’’dedi

İşsizliğin sosyolojik ve psikolojik sonucuna da değinen CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka’’İşsizlik insanlarımızın psikolojini de büyük ölçüde tahrip etmiştir. İşsizlik nedeniyle ailelerde kavgalar olmakta ve aile içi şiddet’i doğurmaktadır. Bu gün Türkiye’de sığınma isteyen kadın sayısı en çok Adana’da.,bu çok vahim bir sonuç yani Adana bir yandan işsizlikte rekor kırarken diğer yandan da aile içi şiddetten dolayı sığınma ve koruma isteyen kadın sayısında da rekor kırıyor,ama şiddet gören kadınlarımıza yeterli sığınma veid eyok. Yasalar göre nüfusu elli bin ve üzerinde olan yerlerde Belediyelerin sığınma evi açma zorunluluğunu getirirken ne yazık ki bugün Türkiye genelinde kadın sığınma evleri sayısı sade yirmi altı. Bu ayıp insanlarımızı işsizliğe, açlığa mahkûm eden iktidarın ayıbıdır’’dedi.

CHP Ankara Milletvekilinin Adana İl Örgütünü ziyaretinde İl Sekreteri Nadir Mayaoğlu, İl Başkan yardımcıları, Kemal Toros, Metin Sayılıkan, Emine Ateş, Senem Günbay, Oktay Özbiçer,Mnderes Şeflek ve Seyhan İlçe Başkanı Reşit Karakuş ve çok sayıda partili yer aldı.