Adana'nın ortasından geçen ve şehri ikiye bölen Seyhan Nehri, bilinçsizce kirletilmeye devam ediliyor. Şehre ayrı bir hava katan Seyhan Nehri'ne daha önce vatandaşlar ellerindeki pet şişe ve çöpleri atarak kirletirken, iki gün önce daha büyük bir kirlenme yaşandı.
 
Cumartesi günü gece yarısı traktörle nehir kenarına geldikleri sanılan kimliği belirsiz kişi ya da kişiler zifti nehre döktü. Nehrin üzeri siyah bir tabakayla kaplanırken, balıkların ve nehirde yaşayan canlıların da yaşam alanı azaldı. Yaklaşık 20 balık zift nedeniyle ölerek su yüzeyine vurdu.

Ziftin döküldüğü yerde sağlıklı olmamasına rağmen vatandaşların balık avladığı görüldü. Ölü balıkların hemen yanında balık avlayan bazı vatandaşlar balıkları eve götürürken, bazıları stres atmak için balık tuttuğunu söyledi. Çocukluğundan bu yana Seyhan Nehri'nde balık avladığını ve ilk kez nehre zift döküldüğünü gördüğünü belirten 36 yaşındaki Erdal Taş, "Bu büyük bir çevre kirliliği, yazık. Bu tuttuğumuz balıkları yiyemiyoruz, nasıl yiyeceğiz ki. Bir sürü ölen balık var. Balıkları ölü olarak gördüğümüz
zaman vicdanımız sızlıyor" dedi.
  
Boş zamanlarını değerlendirmek için 3-4 yıldır balık avlamaya geldiğini anlatan 34 yaşındaki Veli Benli ise, "Belediye mi yaptı başkası mı yaptı bilmiyoruz. Buraya zift dökülmüş. Bizi boş verin, suda yaşayan canlılara yazık. Bu suda birçok canlı yaşıyor. Bir sürü balık ölmüş. Ben sabah 6 tane ölü balık aldım, kediye verdim. Biz üzülüyoruz. Çünkü bu balıklar sayesinde stres atıyoruz" diye konuştu.