Tepebağ Rotary kulübünün her yıl geleneksel olarak pek çok aday arasından belirleyerek layık gördüğü  meslek hizmetleri ödülünü Menar Mental aritmetik kurucusu Halit Şen aldı.

Seyhan otelinde düzenlenen törende Rotary 2430. Bölge 2. Gurup  Guvernör yardımcısı  Levent Soylu,Tepebağ kulübü başkanı Faik Ünel ile kulüp üyeleri eşleri ile hazır bulundu.Ödülünü Guvernör yardımcısı  Levent Soylu dan alan Halit Şen’i bu mutlu gecede eşi Mesude Şen de yalnız bırakmadı.

Menar, Türkiye'de Mental Aritmetik sistemini 2008 yılında ilk  kuran merkezdir. Çok kısa bir süre içinde yurt içinde 250 in üzerinde şube sayısına ulaşmış, yurt dışında KKTC, Azerbaycan, Gürcistan ve Litvanya'da faaliyete başlamış, ve uluslararası bir nitelik kazanmıştır. Kısaca Menar, Türkiye'de doğan ve dünyaya yayılmaya başlayan yerli bir modeldir ve yüzde yüz bir Türk markasıdır.Bu sayede yüzlerce girişimci yatırım için fırsat bulmuş,binlere yakın öğretmen ve yardımcı personele iş imkanı yaratılmıştır.ve onbinlerce öğrenciye bilimsel olarak doğruluğu belgelenmiş MenarMental  Aritmetik eğitimi verilmektedir.TepebağRotary kulübü işte bu nedenden dolayı Menar ı kuran Halit Şen’i bu ödüle layık görmüştür.

 

MENAR MENTAL ARITMETİK NEDIR ?

 

4-12 Yas grubundaki çocuklara özel hazırlanmıs bir zihin egzersiz programıdır.

Programın temeli Abaküs ve Aritmetiğe dayanmaktadır.

Menar eğitimi, çocukların 5-boncuk-dizilimli Menar abaküsünü ve onun sayısal sistematiğini tanımaları ile başlar ve abaküste işlem yapmasını öğrenmeleri ile sürer.Bu abaküs binlerce yıldır Uzak doğuda kullanılan ve kendine özgü sistematiği ile bir anlamda bilgisayarın atası sayılabilecek farklı bir abaküstür.Abaküsün imajı çocukların zihinlerine yerleşmekte, çocuklar boncuk hareketlerini hayal ederek işlem yapma becerisi kazanmaktadır.Abaküs kullanımı ile çocuk; boncuklara dokunarak göz ve beyin arasındaki iletişim ağlarının harekete geçmesini , dikkat ve odaklanma becerisinin gelişmesini ve öğrenme gücünü arttırmaktadır.