Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK arasında imzalanan ve TÜBİTAK Bilim ve Toplum Dairesi tarafından yürütülen “Eğitimde İşbirliği Protokolü” kapsamında bilim kültürünün geliştirilmesine yönelik olarak 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programları devam ediyor. Bu amaçla düzenlenen fuarlara Meryem Abdurrahim Gizer  Orta Okulu  öğrenci ve öğretmenlerinin hazırladığı 20 proje Okul Bahçesinde sergilendi.
59 öğrenci 13 öğretmenin görev aldığı fuarda sergilenen projelerde inşaat, elektrik-elektronik ve bilişim teknolojileri alanlarındaki branşların yanı sıra ingilizce, coğrafya, fizik, kimya, matematik ve biyoloji branşlarında hazırlanan projeler sergilendi.

5-6 ve 7 sınıf öğrencileri tarafından hazırlanan yaklaşık 20 projeden 10 tanesi  araştırma 10 tanesi ise tanıtım ve tasarım olarak   okul bahçesinde sergilendi.
Fuara ziyaretçi olarak gelen  Lütvanya,Slovakya ve slovanya vatandaşları da büyük ilgi gösterdi.
Fuarla ilgili bilgi veren okul öğretmenlerinden Elif Cavandurluoğlu Örtlek TÜBİTAK tarafından desteklenen Bilim Fuarları ile bilimin ve bilimsel çalışmaların yeni nesiller tarafından benimsenmesinin teşvik edildiğini söyledi.

Bilimin günlük hayatla ilişkilendirilmesi gerektiğini ifade eden Cavandurluoğlu Örtlek, "Düzenlenen fuarla araştırma tekniklerinin, bilimsel raporlamanın ve bilimsel sunum becerilerinin tabana yayılarak genç bireylere kazandırılması amaçlandığını ifade etti.
 
.