Bazı öğrenciler yol kapatırken, bazıları tadilat yapılan okullarına girmek için kapıları tekmeledi.

Adana'da bu yıl yaz ayından itibaren depreme dayanıklı olmayan okullarda tadilat başlatıldı. Ancak okulların yaklaşık 10'u, 2010-2011 eğitim-öğretim yılına yetişmedi. Bu okullardan biri de İbrahim Atalı Lisesi. Bu okulun öğrencileri, tadilat nedeniyle eğitimlerine Kız Lisesi'nde devam etmeye başladı.

Öğrenciler bugün 6 aydır okulun tadilatının bitirilmemesi nedeniyle Kız Lisesi'nden Çukurova Kaymakamlığı'na yürüdü. Öğretmenlerinin vazgeçirmek istediği öğrenciler, "Eğitim hakkımız elimizden alınamaz" şeklinde slogan atarak yürüyüşe başladı. Bazı noktalarda polis ve öğretmenlerin yürüyüşü durdurma çabası da yetersiz kaldı.
 
Öğrenciler zaman zaman yol kapattı. Ancak polisin uyarısıyla yolu tekrar açan öğrenciler, ellerindeki dövizlerle Çukurova Kaymakamlığı binası önüne gelerek oturma eylemi yaptı.

Öğrenciler adına açıklama yapan Yasemin Bağcı, okullarının tadilatının bir türlü bitirilmemesinden dolayı eğitim haklarının ellerinden alındığını, bu nedenle eylem yaptıklarını söyledi.

Öğrenciler buradaki açıklamanın ardından okullarına doğru yürüyüşe geçti. Okulun önüne gelen öğrenciler, içeri girmek istedi. Ancak polisler öğrencilerin okula girmesini engelledi. Bazı öğrenciler okula giremeyince demir kapıları yumruklayıp tekmeledi. Bazı öğrenciler ise okulun duvarına çıktı.

Lise 3. sınıf öğrencisi Dilber Sönmez, para ödenmediği için 6 aydır okullarının tadilatının bitmediğini söyleyerek, "Biz Kız Lisesi'nde eğitim göremiyoruz. Kendi okulumuzda eğitim görmek istiyoruz" dedi.

Öğrenciler daha sonra olaysız bir şekilde dağılarak okullarına gitti.