Başta “Adana seninle gurur duyuyor” sloganı olmak üzere, çeşitli sloganlarla teşekkürlerini ileten ve ellerinde “Hep bir ağızdan teşekkürler, özü sözü bir adam” yazılı dövizler taşıyan öğrenciler, Adana Büyükşehir Belediyesi önünde Başkan Sözlü lehine sevgi gösterisinde bulundu.

SÜRPRİZ ZİYARET

Öğrencilerin sürpriz ziyareti karşısında son derece mutlu olduğunu belirten Başkan Sözlü, gençlerin kendisine büyük sürpriz yaptığını belirterek, “Memleketimizin en kıymetli varlıkları, geleceğimiz olan siz sevgili gençlerimizin eğitim alırken üzerlerine binen yükü madden biraz hafifletme noktasında, ulaşım ücretini geçtiğimiz dönemlerden daha aşağıya çekerek, siz değerli kardeşlerimize Adana’da eğitim gören, memleketimizin her köşesinden gelmiş kıymetli evlatlarımıza yardımcı olmak elbette Adana Büyükşehir Belediyesi’nin gençlere olan olumlu bakışının bir yansımasıdır” dedi.

100 KM’LİK YOL DA OLSA ÖĞRENCİYE 1 LİRA

Başkan Sözlü, şöyle devam etti: “Zaten adaylığım süresince de gençlerimize yardımcı olacağım hususunda vermiş olduğum sözler vardı. İnşallah Adana’nın gerek merkezinde, gerek merkezden ilçelere, ilçelerden merkeze gelen öğrencilerimize (İsterse 100 km’lik yoldan gelsin) öğrenci ücreti 1 lira olarak belirlendi. Şehir içinde metro, özel halk otobüsleri ve Adana Büyükşehir Belediyesi Otobüsleri öğrencilerimizi 1 liraya taşıyor. İlçelerimizden gelecek ve ilçelerimize Adana Büyükşehir Belediyesi’nin otobüsleriyle yolculuk yapacak öğrencilerimiz de 1 lira ödeyecek. Onlar için her türlü kolaylığın yolu açılacaktır. Bu bizim Adana’da gençlere olan muhabbetimizin bir yansımasıdır. Gençlerimizi gelecek için yegane ümit olarak gördüğümüzün bir ifadesidir” diye konuştu.

UYUŞTURUCUYLA MÜCADELE BAŞLIYOR

Adana Büyükşehir Belediyesi olarak gençlere her platformda destek olmaya devam edeceklerini açıklayan Başkan Sözlü, “Şimdi daha önemli bir çalışmaya imza atacağız ki; Sağlık Daire Başkanlığımız şu anda ön çalışmalarını yürütüyor. Bundan sonra gençlerimizi korumak amacıyla asıl mücadelemiz uyuşturucuyla olacaktır. Hepinize teşekkür ediyorum. Sizlerin desteğini arkamızda görmek, hizmet yolunda gücümüze güç katacaktır. Adana üniversitelerinin öğrenci konseyi yöneticilerini, sizleri burada görmek bizi çok mutlu etmiştir. Gençlerin bu ülkeye katkısı büyük olacaktır. Yeni dönemin size sunmuş olduğu fırsatlarla, zihin berraklığıyla, ülkeye, şehrimize, yaşadığınız yere katkı koyacaksınız. Adana’ya hizmet yolunda sizlerin fikirlerine açık olduğumuzu da bir kez daha iletiyorum” diye konuştu.

Öğrenciler ziyaretin sonunda Başkan Sözlü’ye tasarrufun sembolü kumbara hediye etti.