Atatürk’le 77 yıl önce aynı sınıfta bulunan Remziye Tatlı’yı, mezun olduğu eski Adana Anadolu Lisesi Müdürü Mustafa Sofu’yu ve okulunu ziyaret etti. Ziyaret ettiği her yerde çiçek ve ‘Çoban Ateşi’ kitabını hediye eden Çetin, ALA’ya gelişinde alkışlar, türküler ve şiirle karşılandı, “Hayatımın en anlamlı ve en özel günlerinden birini yaşıyorum” dedi.
“UNUTMADIĞINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM”

24 Kasım Öğretmenler Günü için özel bir hazırlık yapan Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’in ilk durağı, Atatürk’ün Adana’ya son gelişinde ziyaret ettiği Kız Enstitüsü’nde okuyan 93 yaşındaki Remziye Tatlı’nın eviydi. Remziye hanımın elini öpüp çiçek veren Başkan Çetin, ayrıca ‘Bir Devrin Hikayesi ‘Çoban Ateşi’ adlı kitabı da hediye etti. Karşısında Başkan Soner Çetin’i görmenin heyecanını yaşayan Tatlı, “Beni unutmadığınız için teşekkür ederim. Ne kadar da güler yüzlüsünüz” dedi. Atatürk’ün sınıfa girdiği 77 yıl önceki günü ve o anları paylaşan Remziye Tatlı’nın, rahmetli eşi Nuri beyin mesleğine âşık bir öğretmen olduğunu anlatırken gözleri doldu.

“SİZİ ADANA BİLE UNUTMADI Kİ HOCAM!”

Başkan Soner Çetin, özel önem verdiği 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yıllarca okuduğu Adana Anadolu Lisesi’nin (ALA) 31 yıl aralıksız müdürlüğünü yapan Mustafa Sofu’yu da evinde ziyaret ederek hem elini öptü hem de çiçek verip kitap hediye etti. Yine duygu yüklü anların yaşandığı buluşmada çok sosyal ve çalışkan bir öğrenci olarak hatırladığı Başkan Çetin’e “Bizleri hatırladığın ve yalnız bırakmadığın için sana çok teşekkür ediyorum. Belediye başkanlığı tam da senin gibi dürüst, çalışkan ve sevecen bir insana yakışırdı” derken Sofu’nun sesi titredi. Başkan Çetin de eski müdürüne  “Sizi Adana bile unutmadı ki hocam, sizi unutmak mümkün mü” diye karşılık verdi.

ALA’DA ALKIŞLARLA COŞKULU KARŞILAMA

Başkan Soner Çetin Öğretmenler Günü programını Türkiye 1.’liği kazandırdığı voleybol takımında kaptanlık, ödüller aldığı halkoyunları ekibinde ekipbaşlığı yaptığı ALA’yı ziyaret ederek noktaladı. ALA’ya, öğrencilerin alkış koridorundan geçerek giren Çetin kapıda müdür Erdal Sevim ve tüm öğretmenlerin alkışlarıyla karşılandı. Her öğretmene karanfil ve kitap hediye eden Çetin’e öğrenciler, sazlar eşliğinde türkü söyleyerek ‘hoşgeldiniz’ derken öğretmen Sabit Taştepe’nin şiir okuyarak dileklerini sıralaması alkışlarla karşılandı. Çetin, güne özel hazırlanan ALA pastasını “Okuluma belediye başkanı olarak gelmek, böyle sıcak karşılanmak çok güzel. Hayatımın en anlamlı günlerinden birini yaşıyorum” diyerek kesti.