Oda Başkanı Oğuz Başman ve meslek temsilcilerinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Coş, son günlerde özellikle kuyumculara yönelik soygun girişimlerinin,  meslek mensupları kadar kendilerini de üzdüğünü kaydeden Vali Coş,  son olarak Dumlupınar Mahallesi Kıbrıs Caddesi'nde bulunan bir kuyumcuya gelen dört soyguncunun, kendilerine engel olmak isteyen baba ve oğlunu öldüren şahısların kimliklerinin belirlendiğini ve olayı organize eden bir kişinin de yakalandığını söyledi.

Emniyet güçlerinin olaydan sonra gece-gündüz demeden soyguncuları yakalamak için çalıştığını kaydeden Vali Coş, “Yapılan titiz çalışmalar ve operasyonlar sonucunda, soygunculara yardım ve yataklık yapan 3 kişi gözaltına alındı. Evlere yapılan baskınlarda ise olayda kullanılan pompalı tüfek ele geçirildi. Polis, zanlıların kaçabileceği yerlerdeki emniyet müdürlüklerini de alarma geçirdi. Bunun sonuncunda olayı planlayan kişi, Mardin'in Nusaybin İlçesi’nde Suriye sınırında yakalandı. Bu zanlının yakalanmasıyla birlikte, yardım ve yataklık yapan 3 kişi olmak üzere toplam 4 kişi yakalandı. Kimlikleri belirlenen şahısların yakalanması için de çalışmalar devam ediyor. Onlar da en kısa sürede yakalanıp, adalete teslim edilecek. Bu tür menfur olayların önlenmesi, caydırıcı olunması ve faillerin çok daha kısa sürede yakalanması için işyeri sahiplerinin güvenlik kameraları taktırmalarında büyük yarar olduğunu bir kez daha vurgulamak istiyorum. Soygun sırasında yaşamlarını yitiren vatandaşlarımızın acılarını paylaşıyor, ailelerine ve yakınlarına bir kez daha başsağlığı ve sabır diliyorum dedi.

Kuyumcular Odası Başkanı Oğuz Başman da, camia olarak bu tür olaylardan büyük üzüntü duyduklarını ifade ederken, daha önceki soygun girişimlerinde olduğu gibi son olayda da faillerin yakalanması için gösterilen çaba ve gayretten dolayı Vali Coş’a teşekkür etti.