Adana'da satın aldığı otomobilin 23 bin liralık borcunu ödememek için 34 yaşındaki arkadaşı Seyithan Dağ'ı tabancayla öldürdükten sonra mevlidine giderek, ailesine başsağlığı dilediği iddia edilen 51 yaşındaki Cumali Dokuz hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı. Dokuz'un araç lastik izinden katil zanlısı olduğu belirlenirken, Dokuz ise suçlamayı kabul etmedi.
Yenibey Mahallesi'nde oturan ve hayvan alım satım işiyle uğraşan 7 çocuk babası Seyithan Dağ, 4 Ocak'ta Karaisalı'nın Bekirli Köyü yakınlarındaki ormanlık alanda tabancayla öldürülmüş olarak bulundu. Dağ ile olay günü birlikte olan, mevlidine gidip, ailesine başsağlığı dileyen yakın arkadaşı Cumali Dokuz, katil zanlısı olarak tutuklandı.

İDDİANAME HAZIRLANDI

Cumhuriyet Savcısı, yaklaşık 8 ay süren soruşturma sonunda Dağ'ın öldürülmesiyle ilgili iddianamesini hazırladı. Adana 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde düşen dava dosyasının iddianamesinde, katil zanlısı Dokuz'un arkadaşı Dağ'ı nasıl öldürdüğü ile ilgili bilgilere yer verildi.

SUÇU KABUL ETMEDİ

Jandarmada, savcılıkta ve tutuklandığı nöbetçi mahkemede cinayet suçlamasını kabul etmeyen Dokuz'un iddianamede yer alan ifadesinde, öldürülen arkadaşı Dağ'dan otomobil satın aldığını ve olay günü de parasını ödediğini belirtti. Daha sonra birlikte mezbaheneden 4 koyun aldıklarını, ardından da Çatalan-Topalak Köyü'ne koyun almaya gittiklerini, daha sonra bir süre gezdikten sonra mezbahaneye 2.5 kilometre kala Dağ'ı otomobilden indirdiğini söyledi.

ARAÇ LASTİK İZİ YAKALATTI

Katil zanlısı Dokuz'un anlattıklarının, görgü tanıklarının ifadeleri ve kamera kayıtlarına göre gerçeği yansıtmadığı ve yalan söylediği belirtilen iddianamede, olay yerinde alçı kalıbı kullanılarak elde edilen araç lastik izi ile Dokuz'un kullandığı otomobilin lastik izleri arasında desen özellikleri yönünden uygunluklar tespit edildiği kaydedildi. Ancak, kesin görüş bildirmenin mümkün olmadığı da raporda belirtildiğine dikkat çekilen iddianamede, "...yukarıda belirtilen delillerden şüphelinin ele geçirilemeyen ateşli silahla tasarlayarak öldürdüğü anlaşılmaktadır" denildi.
Katil zanlısı Dokuz, iddianamenin kabul edilmesi halinde önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.