Adana'da sokakta bıçaklanarak öldürülen 54 yaşındaki Cevat Şahin, ölmeden önce kendini bıçaklayanların 40 yaşındaki Ziya Yılmaz ve amcasının oğlu 33 yaşındaki Mehmet Mustafa Yılmaz olduğunu söyledi, 2 katil zanlısı suçlarını itiraf etti, haklarında müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı. 
Yavuzlar Mahallesi'ndeki Horozcular Kahvehanesi'nde 21 Temmuz'da kavga çıktı. Kavganın dışarı taşması sonucu kaçan Cevat Şahin bıçaklanarak ağır yaralandı.

'BENİ ZİYA BIÇAKLADI'

Sokakta vatandaşlarca bulunup hastaneye götürülen Şahin, ölmeden önce kardeşine ve polislere, "Beni Ziya ve Mehmet Mustafa bıçakladı" dedi. Ardından da hayatını kaybetti.

DAVA AÇILDI

Şahin'in ölmeden önce katillerini söylemesi üzerine amca çocukları Ziya ve Mehmet Mustafa yakalandı. Ziya tutuklanırken, Mehmet Mustafa ise tüutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Cumhuriyet Savcısı soruşturmasını tamamlayarak kapıcılık yapan Ziya ve amcasının oğlu Mehmet Mustafa Yılmaz hakkında 'Kasten adam öldürmek' suçundan Adana 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açtı.

1 YILLIK KİN

İddianamede, katil zanlılarının ifadelerine de yer verildi. Cinayeti işlediği iddia edilen kapıcı Ziya Yılmaz, suçunu itiraf ederken polisteki ifadesinde, "Bir yıl önce kahvehanede garsonluk yapıyordum. Cevat devamlı kahvehaneye gelip giderdi. Kendisine verdiğim çayın soğuk olduğunu söyleyip bana bağırmıştı. O günden beri kendisine kinliydim" dedi. Savcılıkta ve tutuklandığı nöbetçi mahkemede ise, "Horozcular kahvehanesinin önünde karşılaştık. Bana ‘Sen burada ne geziyorsun?' dedi. Bana vurdu. Yere düştüm. Bıçağı vardı. Kaçmaya başladım. Beni kovaladı. Karpuzcudan bıçak aldım, kendimi korumak için sallarken karnına saplandı. Amcamın oğlu bizi ayırıyordu" dedi.

'YANDIM ANAM'

Diğer katil zanlısı Mehmet Mustafa Yılmaz ise, "Kavga ediyorlardı. Ayırmak istedim. Köylüm olan Cevat 'yandım anam' diyerek yere düştü. Olayın üzerime kalmaması için kaçtım" diyerek kendini savundu.

Katil zanlıları önümüzdeki günlerde yargılanmaya başlayacak.

GÜNAYDIN ADANA GAZETESİ


GÜNAYDI