Yeni kurulan SS. Adana Toroslar Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi birinci olağan Genel Kongresi Adana Şoförler ve Otomobilciler Odası toplantı salonunda gerçekleşti.
Kongrenin Divan Başkanlığını Adana Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (ESOB) ve Adana Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Kazım Barışık yaptı.

Adana ESOB Başkanı Kazım Barışık burada yaptığı konuşmada, yeni kurulan kooperatifin hayırlı olmasını diledi. Barışık, kooperatifin ayakta durup kalkınabilmesi için Başkan Ahmet Göçer ve yönetiminin birbirlerine çamur atmamaları gerektiğini söyledi.

Her şeyi oturup açık açık tartışmalarının en doğru yol olacağını ifade eden Barışık, “Zaten gelir gider yönünde basiretli ve dürüst değilseniz hiç bir şey yapamazsınız. Türkiye’de bizim kooperatifimizin hiçbir pürüzlü işi yok diye biliyorum. Kredi alan arkadaşlarımız biraz hesabınızı yapın. ‘Tehlike olmasına rağmen benim işim bozuldu, ben buradan krediyi alayım. Kurtarırsam kurtarırım, kurtaramazsam oda gitsin’ derlerse, tamam gitsin de senden sonrakiler nasıl kredi alacak.. Bunun bir limiti var. Eskiden daha rahattı. Şimdi sistem sıkılaştırıldı. Onlarda görüyor yasakları onun için devlet tedbir alıyor. Halk Bankası Genel Müdürlüğü tedbir alıyor. Taşıyamayacağımız yükün altına girmeyelim. İkincisi ne yapıp yapıp sağdan soldan borç alıp kredi borcunuzu ödeyin, sonra tekrar kredinizi tazeleyin. Devamlı kaybeden zarar eden krediyle kendini kurtarabilir mi? Onun için kredi alacak arkadaşlarımız bunu iyi hesap etmelidir” dedi.

SS. Adana Toroslar Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ahmet Göçer ise, kooperatiflerinin Adana’ya ve Çukurova’ya hayırlı olmasını diledi.

Tüm Esnaf ve Sanatkara bol kazançlar dileyen Göçer, “Çukurova’da kurulan ilk kooperatif bizim kurmuş olduğumuz kooperatiftir. Çukurova ilçesi hızlı ve çabuk gelişen bir ilçemiz. Bu gerekliydi. Bu kooperatifin kurulmasında emeği geçen, başta Sayın Bakanımız Nihat Ergün’e, Adana Milletvekillerine, Adana ESOB Başkanı Kazım Barışık’a ve tüm bürokratlarımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz” diye konuştu.

Yapılan Kongre sonucunda yönetim kurulu şu isimlerden oluştu;

YÖNETİM KURULU ASİL                                                  DENETİM KURULU ASİL
Hacı Ahmet Göçer                                                              Ahmet Çam
Mukadder Türkmen                                                            Yüksel Yenice
Adnan Taş Demir
Münir Karaaslan
Ünsal Perçin

Yapılan kongrenin ardından, SS. Adana Toroslar Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi’nin Çukurova İlçesinde ki binasının açılışına geçildi.

Kooperatif hizmet binasının açılışını Adana Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Kazım Barışık, SS. Adana Toroslar Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ahmet Göçer ve Sanayi Bakanlığı temsilcileri birlikte yaptı.
Açılış öncesi Kuran’ı Kerim okutularak dualar edildi.

Açılışa; AK Parti Adana İl İdare Amiri Halil Özyalçın, AK Parti Çukurova İlçe Başkanı Fatma Güldemet Sarı, Minibüsçüler Odası Başkanı Nihat Sözütek, Adana Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkan Yardımcısı Kenan Yılmaz, Sofulu Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Muhammet Yalçın, Yüreğir Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Hüseyin Karabulut, Adana 2 No'lu Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Mehmet Susar, Birlik Yönetim Kurulu Üyeleri, Oda Başkanları, Durak Başkanları ve çok sayıda davetli katıldı.