Başkontrolör Hüseyin Erdem, bölgedeki cezaevlerini denetlemek üzere geldiği Adana’da, Adalet Bakanlığı Adana Göltepe Eğitim Tesisleri’ni ziyaret etti. Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan ile Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Ali Çolak’ın eşlik ettiği Erdem, eğitim tesisinin çevresine fidan dikilmesi tavsiyesinde bulundu. Bunun üzerine harekete geçen Açık Ceza İnfaz Kurumu yönetimi, 200 fidan temin etti.

            HÜKÜMLÜLERLE BİRLİKTE AĞAÇLANDIRMA YAPTILAR

            Fıstık çamı, çınar, defne ve harnup ağacından oluşan 200 fidan, Başkontrolör Erdem’in yanı sıra Cumhuriyet Başsavcısı Yeldan, Komisyon Başkanı Çolak, Komisyon Üyesi Muttalip Yılmaz, Başsavcı Vekili Cumali Tülü ile hükümlüler ve tesise gelen konukların katılımıyla Göltepe Eğitim Tesisleri’ndeki voleybol ve basketbol sahası ile tenis kortu çevresine ve boş alanlara dikildi. Takım elbisesinin üzerine tulumunu ve çizmesini giyen Erdem, kazma ve kürekle toprağa deşip fidanları dikerek can sularını verdi. 

            GİTTİĞİ HER YERDE FİDAN DİKTİ

            Bakanlığın görevlisi olarak denetim ve kontrol için gittiği Türkiye’nin her yerindeki ceza infaz kurumları ile bağlı bulunan tesislere fidan dikilmesini sağlayan Hüseyin Erdem, bu özelliği nedeniyle ‘Orman Dede’ diye anılmaya başladı. Çalışma saatleri dışındaki zamanını fidan dikmeye ayıran Erdem, bu şekilde yurdun dört bir yanında 100 binin üzerinde ağacın toprakla buluşmasını sağladı. Sosyal sorumlulukla hareket etmeye çalıştığını belirten Hüseyin Erdem, her diktiği fidana gözü gibi baktığını söyledi. Gelecek nesillere yeşil bir doğa bırakmak istediğini kaydeden Erdem, “Ağaç, erozyonu önler, toprağı korur, oksijen verir, yani yaşam kaynağıdır. Fidanlarımız dikilsin ve torunlarımız sevinsin. Gelecek nesillere oksijeni bol, çevresi temiz bir ülke bırakalım. Biz bu bilinçle çalışıyoruz. Bugüne kadar 100 binin üzerine fidanı toprakla buluşturduk. Bundan sonra da daha çok fidan dikmek için hep birlikte çalışacağız” dedi.      

            Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan da, ‘Orman Dede’ lakaplı Hüseyin Erdem’in doğa tutkunu olduğunu belirterek, “Orman Dede gittiği her yerde, insanları bilinçlendiriyor, onlara doğa sevgisini aşılıyor. Biz de onun tavsiyesiyle eğitim tesisimizi fidanlarla donattık. Doğaya, çevreye, insanlığa verdiği katkılar için teşekkür ediyoruz” dedi.