Horzum bölgesi şefliğine bağlı Durmuşlu köyü Kozan barajı etrafında bulunan ormanlık alanda yangın çıktı. Vatandaşların haber vermesi üzerine yangın yerine orman söndürme araçları sevk edildi. Yangın söndürme çalışmalarına Adana, Osmaniye, Kadirli, Karaisalı, Feke, Saimbeyli, İmamoğlu ile Kozan'dan 35 arazöz,8 partner aracı, iş makineleri ile 200 orman işçisi ve İl Özel İdaresine ait iş makineleri ile vatandaşlar katıldı. Kozan Belediyesi itfaiye ve su tankerleri su takviyesi yaptılar. Yangın sabaha karşı
kontrol altına alınırken çevredeki bazı evlerde kalanların tahliye edildiği belirtildi. Yangın yerine gelen Kozan Kaymakamı İzzettin Sevgili, yaptığı açıklamada, "Vatandaşlarımızın daha dikkatli ve duyarlı olmasını istiyorum" dedi. Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan da "Ciğerlerimiz yanıyor. Doğaya ormanlarımıza sahip çıkmamız lazım" diye konuştu.
Adana Orman Bölge Müdürü Ata Kahya da Kuzeyden esen rüzgarın etkisiyle yangın dağılsa da personel ve iş makineleri ile yangının etrafını çevirdiklerini belirterek şunları söyledi: "Dün yine aynı yerde yangın çıkmıştı. Güvenlik güçlerimiz inceliyor kasıt konusunda endişelerimiz var ama kesin bir şey diyemiyoruz."
Jandarma yangınla ilgili inceleme başlattı. Görgü tanıklarının ifadesine başvurulurken bazı görgü tanıkları yangının 3-4 yerde çıktığını belirtti.