Adana’da belediye otobüsünde yolculuk yaptıkları sırada kalp krizi geçiren yolcuları zaman kaybetmeden hastaneye yetiştiren şoförler Mustafa Demir ve Adem Çertmek, Adana Güney Rotaract Kulübü yöneticileri tarafından Meslek Hizmet Ödülü ile ödüllendirildi. Adana Güney Rotarck Kulübü Dönem Başkanı Burçin Altuntaş, “Meslek hayatlarında insan değerine vermiş oldukları hassasiyetten dolayı iki belediye otobüsü sürücüsüne teşekkür ederiz” dedi. 
HAYAT KURTARMAK İÇİN ÇIRPINMIŞLARDI
5 yıldır belediye otobüs şoförü olarak hizmet veren Mustafa Demir, geçen 3 Şubat’ta Kürkçüler yönünden şehir merkezine seyir halindeyken, kalp krizi geçirdiği anlaşılan yolculardan Sedat Arıyol’u hastaneye yetiştirip, hayatının kurtulmasını sağlamıştı. Bu olaydan üç gün sonra da belediye otobüs şoförü Adem Çertmek, Abdioğlu istimaketinden Taşköprü’ye gelirken, yolculardan Çağlar Sevim’in bayılması üzerine güzergah dışına çıkarak otobüsü hastaneye  götürmüştü. Kalp krizi geçirdiği belirlenen Çağlar Sevim, hastanede yapılan müdahalelerde kurtarılamamıştı. 
ROTARACT’LAR ÖRNEK ŞOFÖR İLAN ETTİ
Adana Güney Rotaract Kulübü, Adana Büyükşehir Belediyesi’nin deneyimli iki şoförünü örnek davranışlarından dolayı  ödüllendirdi. Otobüs İşletme Müdürlüğü’ndeki törende Adana Güney Rotaract Kulübü Dönem Başkanı Burçin Altuntaş ve yönetim kurulu üyeleri, otobüs şoförleri Mustafa Demir ve Adem Çertmek’e plaketlerini sundu. 

İNSANA DEĞER VEREN HİZMETE ÖDÜL

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’ye toplu taşıma hizmetlerinden dolayı şükranlarını sunan Burçin Altuntaş, “Meslek hayatlarında insan değerine vermiş oldukları hassasiyetten dolayı Mustafa Demir ve Adem Çertmek’e bu yılın meslek hizmet ödüllerini vermeyi uygun gördük. Kendilerini tebrik ediyor, meslek yaşamlarında başarılar dileriz” diye konuştu. 
Toplu Taşıma Hizmetleri Şube Müdürü Kürşat Sedefoğlu ise Adana Büyükşehir Belediyesi toplu taşıma hizmet filosunun özverili çalışmalarını değerlendirip, ödüllendiren Adana Güney Rotaract Kulübü yönetimi ve üyelerine teşekkür etti.