İbni Sina Ortaokulu’ndan iki öğrenci meyveleri klavye tuşu gibi kullanabileceklerini, meyvelerin içinde bulunan iletken özellikler ile elektronik bağlantı kurabileceklerini keşfetti

13-14 Nisan 2018 tarihlerinde Adana Anadolu Lisesi’nde Robotik ve Kodlama Şenliği gerçekleştirildi. Kutsal Demir ve Çağrı Kılınç adlı öğrencilerin “Sağlıklı Olanı Topla” projesinin yoğun ilgi gördüğü şenlikle ilgili bilgi aktaran İbni Sina Ortaokulu Müdürü Erol Kararmaz “İbni Sina Ortaokulu olarak ‘Sağlıklı Olanı Topla’ projemiz ile şenliğe katıldık. Adana ve çevre illerden katılan yaklaşık 80 proje ve atölye çalışmaları ile kodlamanın ve programlamanın önemi üzerine farkındalık yaratmak amacı ile düzenlenen şenlik verimli geçti. Şenlikte  son derece ilgi çeken bir proje ile bizi temsil eden öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi kutluyorum” dedi.

MEYVELERİN KLAVYE TUŞU GİBİ KULLANILABİLECEĞİNİ KEŞFETTİLER

“Sağlıklı Olanı Topla” projesinin danışmanlığını İbni Sina Ortaokulu öğretmenlerinden Sevgül Tanrıverdi üstlenirken, projeleriyle ilgili bilgi veren öğrenciler Kutsal Demir ve Çağrı Kılınç, “Meyvelerin iletkenlik özelliği ile elektronik bağlantı yoluyla ses çıkarıp çıkarmayacağını araştırdık. Araştırmalarımız sonunda meyvelerin içerisinde bulunan iletken özellikleri ile elektronik bağlantı kurulabileceği  ve makey makey kiti ile meyvelere tıklanarak ve dokunarak ses çıkarabileceğimizi , meyveleri klavye tuşu gibi kullanabileceğimizi keşfettik. Scratch programı kullanarak yazılmış bir programda meyveleri bilgisayara bağlayarak klavye ve mause gibi çalışmasını sağlamayı amaçlıyoruz. Meyveye dokunulduğunda program çalışacak, yiyecekler özelliklerini tanıtacak ve scratch programında hazırladığımız meyve toplama oyunu oynanacak” diyerek projenin ayrıntılarını anlattılar.