TMMOB Adana İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Erol Salman ve TMMOB’ye bağlı odaların başkan ve yöneticileri Reşatbey Mahallesi semt pazarında bildiri dağıtarak vatandaşları eşitlikten, özgürlükten, demokrasiden, bağımsızlıktan, laiklikten ve barıştan yana oy kullanmaya davet etti.

ANAYASA ASKIYA ALINDI

Türkiye tarihinin en büyük krizlerinden birinin yaşandığına dikkat çeken İKK Sekreteri Salman, Anayasa’nın tümüyle askıya alındığını, parlamentonun işlevsizleştirildiğini ve devlet kurumlarının çalışamaz hale getirildiğini söyledi.

Başta mahkemeler olmak üzere halkın hiçbir resmi kuruma güveninin kalmadığını belirten Salman şöyle konuştu:

“Siyasal mekanizmalar tıkanmış durumda. Hayat pahalılığı, işsizlik, yoksulluk ve borçluluk sürdürülemez boyutlara ulaştı. Enflasyondan döviz kurlarına, cari açıktan dış borçlara kadar her şey kontrolden çıktı. Yolsuzluk, kayırmacılık ve dolandırıcılık tüm ekonomik ve sosyal ilişkilere egemen oldu. Bizler, mühendisler, mimarlar, şehir plancılarıyız. Bizler, ülkemizin bugününü kuran ve yarınını inşa edenleriz. Bizler, toplumun bize sağladığı eğitimle edindiğimiz mesleki birikimi, toplumun ortak çıkarı için kullananlarız.

Bizler, eşitlikten, özgürlükten, demokrasiden, bağımsızlıktan, laiklikten, barıştan yanayız. Bizler, 24 Haziran seçimlerinde ülkemizin, halkımızın ve mesleğimizin geleceği için oy kullanacağız, oyumuza sahip çıkacağız! Tüm vatandaşlarımızı oyunu kullanmaya ve sandıklara sahip çıkmaya çağırıyoruz.”