İŞKAD Başkan Yardımcısı Süheyla Gergin, Genel Sekreteri Berman Mantı ve YK Üyesi Selma Altunsüzen ile birlikte ÇGC ve Adana Baro Yönetimine bulunduğu ‘hayırlı olsun’ ziyaretinde tüm sivil toplum kuruluşu ve meslek örgütlerine çok iş düştüğünü söyleyen İŞKAD Başkanı Belgin Özçelik, “Öncelikle yeni görevleriniz hayırlı olsun. Başarılar diliyoruz. Tüm ülke halkını ilgilendiren anayasa değişiklikleriyle ilgili bilgilendirme toplantıları yapılması kanaatindeyiz. Tüm işkadını ve kadın derneklerini bir araya getiren toplantılar planladık. Aydınlatıcı olması açısından sizleride yanımızda görmek isteriz. Bizler iş insanlarıyız, bu raferandumdan evet’de hayır’da çıksa net söylüyorum; biz işimizi yapmaya devam edeceğiz. Burada önemli olan insanları bir tarafa sevk etmeyip, ne için oy vereceklerini bilmelerini sağlamak gerekmektedir. 17 Anayasa maddesini tek tek açıklayarak tüm insanlara anlatılması lazım. Bu konuda hep birlikte taraf belirtmeksizin farkındalık yaratmak istiyoruz. Kanaat önderleri olarak bizlerin herkesi aydınlatmamız şarttır”

“YURTDIŞINA ANALİZ GEZİSİ YAPACAĞIZ”

İŞKAD’ın girişimcilik misyonu gereği işkadınlarına yurtdışına açılmaları yönünde eğitimler verdiklerininde altını çizen İŞKAD Başkanı Özçelik, “Trade Map eğitiminin yanı sıra dış ticaret uzmanlarını üyelerimizle buluşturuyoruz. Üyelerimize Ekonomi Bakanlığı’nın sağladığı avantajlardan faydalanacağı şekilde yurtdışına bir analiz gezisi yapacağız. Ardından yurtdışında bir Ticaret Merkezi kurma planımız var. Kadınların daha çok ihracatçı, üretici olmalarına yönelik eğitimlerimize tüm STK üyelerinin ve ilgi duyan herkesin  katılmalarını  bekliyoruz.” Diye konuştu.


ESENDEMİR, “KADINLARA POZİTİF AYRIMCILIK YAPIYORUZ”

ÇGC YK Üyeleri Mutlu Mete ve Sait Güleç’in hazır bulunduğu ziyarette İŞKAD Başkan ve üyelerini yakınen tanıyıp, takdir ettiklerini belirten ÇGC Başkanı Cafer Esendemir, “Biz Çukurova Gazeteciler Cemiyeti olarak STK’lara bakış açımız belli ama İŞKAD’a pozitif ayrımcılık yaparak bakıyoruz. Adanalı işkadınlarımızın Türkiye çapındaki başarılarına tanık oluyoruz. İŞKAD bu başarılı çalışmalarıyla işkadınlarının ufkunu açarak daha da ilerilere taşıyacağını biliyorum. Nazik Ziyaretleri için çok teşekkür ediyorum.” dedi.


AV. GÖKAYAZ, “FARKLI ALGI YARATILIYOR”

Adana Baro Yönetim Kurulu Üyeleri Av. İlknur Önal, Av. Hasan Alkan, Av. Duygu Özgüven ve Av. Ümit Arif Özsoy’unda hazır bulunduğu ziyarette enerjilerini anayasayı tanıtmaya harcadıklarını söyleyen Genel Sekreter Av. Semih Gökayaz, “Anayasa da neler değişecek? Vatandaşın bilgisi yok. ‘Evet’ diyenler vatansever, ‘hayır’ diyenler terörist algısı yaratılmaya çalışılıyor” diye konuşan Av. Gökayaz, “İş dünyasında kadın sayısının artması artı değer oluşturmaktadır.” dedi.