Ülkenin köprüden önceki son çıkışta olduğunu belirten Özdiş, “Bu referandum AKP’nin istediği gibi sonuçlanırsa egemenlik milletten alınıp, Saray’a verilecek. Ortada etkin bir TBMM kalmayacak, milletvekilleri bankamatikçi vekil, Saray sekreteri haline gelecek” dedi. 

CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, referandum çalışmaları kapsamında DİSK Genel İş Adana Şubesi’ni ziyaret etti. DİSK Genel İş Adana Şube Başkanı Hüseyin Yaşar Gündoğdu ile beraber sendikalılarla toplantı düzenleyen Özdiş, Anayasa teklifi süresince Anayasa Komisyonu’nda ve ardından TBMM Genel Kurulu’nda yaşananlardan tanık olduklarını anlattı. AKP’li vekillerin dahi içeriğini bilmediği, anlayamadığı bir tasarının TBMM Genel Kurulu’ndan geçirildiğini belirten İbrahim Özdiş, “Artık sandık yoluyla bu işe dur diyeceğiz” dedi. 

“DİKTATÖRLÜĞÜN ÖNÜNE GEÇECEĞİZ”
Anayasa değişikliğinin madde madde detaylarını ve bunlarla ilgili değerlendirmelerini paylaşan CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, “Getirilmek istenen yetkileri kime versek diktatör olur, faşist olur. Bizlerin kararlılığı ve çabasıyla bunun önüne geçeceğiz. Sandıktan hayır çıktığında erken seçim gündeme gelecek ve biz 15 yıllık antidemokratik AKP iktidarını alaşağı edeceğiz” diye konuştu.