Kent Konseyi Genel Sekreteri Ekrem Arslan ve Kent Konseyi Moderatörü Boğaçhan Kocabaş ile Adana ESOB Eğitim ve Hizmet Binasına gelerek Birlik Başkanı Nihat Sözütek'i makamında ziyaret eden Konsey Başkanı Özen'i, Birlik Başkan Vekili ve Adana Yağlı Boyacılar Esnaf Odası Başkanı Mustafa Göktaş ile Adana Kahveciler Esnaf Odası Başkanı Tuncay Eskindağ da yalnız bırakmadı.

 

Başkan Sözütek',e, Merhum Başkan Kazım Barışık'ın vefatından dolayı duyduğu üzüntüyü dile getirirken, yeni yönetim kurulu üyelerine de başarılar dileyen Ahmet Özen, özellikle kent trafiği konusunda sürücülerin eğitimi başta olmak üzere her türlü çözüm üretmek için neler yapılabileceği konusunda görüş alışverişinde bulundu.

 

Birlik Başkanı Sözütek de, Barışık konusunda düşüncüleri için Başkan Özen'e teşekkür ederken, kendilerine yönelik olumlu düşüncelerinin de sevindirici olduğunu ifade etti.

 

Adana'da kent trafiğinin çözümünün planlı yapılaşma ve bağlantı yollarının doğru yerde ve mantıklı şekilde inşa edilmesi ile mümkün olacağını anlatan Sözütek, "Kent trafiğini rahatlatmak için büyükşehir belediyesi ile sürekli görüşme halindeyiz. Onlara da aynı şeyleri söyledik. Bu şehrin öncelikle Yonca Yaprağı şeklinde üst geçitlere ihtiyacı var. Merkez Sabancı Camii yanından, Fuzuli Caddesi'ne yan yol bağlantısı yapılmalı. Yeşilevler, Barkal, Anadolu Lisesi, Ziyapaşa Kavşakları başta olmak üzere birçok büyük kavşaklarda Yonca Yaprağı şeklinde üst geçitler yapılmalı. Büyüksaat yolu ile Taşköprü küçük araç geçişlerine açılmalı. Çarşıya ücretsiz ring yapacak raylı sistem getirilebilir. Adana'nın  çıkmaz sokakları açılmalı. Adeta her yer duvar, hiçbir yere çıkmıyor. Bit pazarına yeni bir yer oluşturulmalı. Kaldırım işgallerine çözüm bulunmalı. Halkı toplu taşımaya özendirmeli. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Hüseyin Sözlü, radikal kararlar almalı"dedi.