Kozan Belediye Başkanı Mimar Kazım Özgan,  30 Ağustos Zafer Bayramımızın 97. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

30 Ağustos'ta zaferle taçlandırılan Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nin Türk tarihinin dönüm noktalarından birini teşkil eden şanlı bir zafer olduğunu kaydeden Başkan Özgan, "Her karış toprağı aziz şehitlerimizin kanlarıyla sulanmış aziz vatanımızı bölmek ve parçalamak isteyen hainlere karşı tüm dünya milletlerine örnek olacak bir destanı, 30 Ağustos Zafer Bayramı ifade etmektedir. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün liderliğinde kazanılan bu zafer, Anadolu'nun ilelebet Türk yurdu olarak kalmasını sağlamış ve büyük Türk Milleti emsalsiz bir destanla bağımsız ve özgür yaşama arzusunu, vatan toprağını işgal edenlere hak ettikleri dersi vererek göstermiştir. Tarihin ender kaydettiği destanlardan biri olan Büyük Taarruz ve Meydan Muharebesi, Anadolu topraklarının ilelebet Türk yurdu olarak tescil edilmesini sağlamıştır.
30 Ağustos, Türk Milleti'nin gücüne, iradesine ve azmine inanması durumunda önünde hiçbir engelin duramayacağının da simgesi olmuştur. Bu münasebetle başta Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk  ve kahraman silah arkadaşları olmak üzere, kanları ve canları uğruna bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ve Aziz Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 97. Yıl dönümünü kutluyorum." dedi.