Genç, dinamik ve güçlü bir çalışma grubuyla seçimlere hazırlanan Özkan, “BİRLİKTE YÖNETELİM” grubu olarak yaptığı açıklamada şu sözleri söyledi,” İlaç sosyal bir metadır. Eczacılık ise sosyal sorumluluk gerektiren bir meslektir. Biz eczacıların diplomalarımızdaki, ECZACILIK MESLEĞİNİ YAPMAYA HAK KAZANMIŞTIR ibaresi; mesleğimizin en önemli görevinin halk sağlığını korumak olduğunu işaret eder. Adana Eczacı Odası üyeleri de bu bilinci zaten taşır. Fakat dünyada hızla değişen siyasal ve sosyal yapı; sivil toplum örgütlerinin, çok daha etkin ve çoğulcu anlayışla yönetilmesini zorunlu kılmaktadır. Her meslek, her örgüt ve her kurum günün gelişmelerini takip etmek ve değişmekle yükümlüdür. Süreç sizi zorlar bu sürece direnmeniz sorumluluklarınızdan kaçmanız demektir.
İşte bu sosyal sorumluluk duygumuzun bize verdiği görevle, Adana Eczacı Odası’nın yönetimine aday olduk. Bizi adaylıkta ısrarcı kılan sadece bu tespit değil, yıllardır oda yönetimi ve diğer kurullarda gerçekleştirdiğimiz çalışmaların bize kazandırdığı deneyim ile genç meslektaşlarımızı buluşturarak yönetme arzusudur. Ve hepsinden öte eczacı meslektaşlarımızın bize olan teveccühüdür. Birbirimizden öğrenebileceğimiz çok şey olduğu bilinciyle yola çıkarken, samimi, güvenilir, sorun çözme yeteneği kazanmış ve BİRLİKTE YÖNETME’yi de şiar edinmiş bir anlayışı amaç edindik.
Her gün değişen koşulların; halk sağlığı, meslek çıkarları ve etik çalışma alanlarının yaratılması ve doğru biçimde yönlendirilmesi adına tüm eczacı meslektaşlarımızın katılımcı bir anlayışla yer alacağı yönetimler için çalışmak zorunda olduğumuzu biliyoruz. Bu anlayış koşulsuz tüm eczacılarımızı dostluk ve içtenlikle bir araya getirecektir. Bu vaadimiz sadece seçim ile sınırlı kalmayacak, tüm meslek yaşamımızın da belirleyicisi olacaktır. İyi eczacı, iyi meslektaş, iyi yurttaş olmak hepimizin birincil görevidir. Bu sorumluluklar sadece hizmet veren eczacıların ve tüm sağlık meslek örgütlerinin değil, aynı zamanda hizmet alan vatandaşın da katkısıyla oluşur. Katkı ise ancak bu unsurları sürece dâhil etmek niyetiyle başlar. İşte bu nedenle Adana Eczacı Odası yönetimine farklı bir anlayışla BİRLİKTE YÖNETELİM diyerek adayız” diye konuştu.