Başkanlığını Miraç Tunç’un yaptığı Adana Gençlik Platformu’nun düzenlediği danışma toplantısına katılan Belediye Başkanı Prof. Dr. Öztürk, kendisini dinleyen gençlere hizmet döneminde gerçekleştirdiği çalışmalar hakkında bilgi verirken ülkemizdeki yerel yönetim uygulamalarıyla ilgili çeşitli açıklamalarda bulundu.

Başkan Prof. Dr. Azim Öztürk, Büyükşehir uygulaması olan şehirlerde, ilçe belediyelerinin vatandaşların beklentisi doğrultusunda ideal hizmetler üretmesi için ‘mevcut Büyükşehir Belediye yönetimiyle uyum içerisinde çalışmasının’ şart olduğunu söyledi. Seyhan Belediye Başkanı Prof. Dr. Öztürk, “Bu anlamda Adana’mızın baştan beri arzu ettiğimiz bir ‘dünya şehri’ haline gelmesinin tek çaresi Büyükşehir ve ona bağlı ilçe belediyelerinin tümünün aynı bakış açısına ve değer yargılarına sahip bir anlayışla yönetilmesinden geçmektedir” diye konuştu.

Seyhan Belediye Başkanı Prof. Dr. Azim Öztürk, Adana Gençlik Platformu’nun davetlisi olarak katıldığı toplantıda ayrıca platform üyesi gençlerin yerel ve yaygın meseleler hakkındaki sorularını da cevaplandırdı. Başkan Prof. Dr. Öztürk, gençlerin dünya meselelerine ilgili ve yaşadıkları şehrin problemlerini bilip bunlar hakkında çözüm önerisi geliştirecek bir durumda olmalarının sevindirici olduğunu ifade etti.