Başkan Prof. Dr. Öztürk, Kutlu Doğum Haftası geleneğinin milletimizin kalbinde zaten var olan Peygamber sevgisini daha da harekete geçirdiğini ve bu gelenek vesilesiyle sadece ülkemiz değil, bütün gönül coğrafyasında bir bilgi ve irfan ziyafetine, bir kardeşlik şölenine, bir manevi yenilenme haftasına dönüştüğünü söyledi.

 

Adana Valiliği ile İl Müftülüğü’nün koordinasyonuyla gerçekleştirilen ‘Adana Kutlu Doğum 2013’ etkinliklerinin üçüncü gününde ev sahibi Seyhan Belediye Başkanı Prof. Dr. Azim Öztürk oldu.

 

10 bin metrekare kapalı alana sahip TÜYAP Adana Fuar Merkezi’nde gün boyunca dini kitap fuarı, yarışmalar, hat ve ebru sergisi ile kermes aktivitelerinin düzenlendiği etkinlikte akşam konser ve konferans düzenlendi. Adana İl Müftüsü Arif Gökce’nin de hazır bulunduğu gecenin açılışında konuşan Seyhan Belediye Başkanı Prof. Dr. Azim Öztürk, “Kutlu Doğum Haftası, ‘Biz seni ancak âlemlere rahmet olarak gönderdik’ hitabının büyük muhatabı, efendiler efendisi Peygamberimizi ‘Anmaktan, anlamaya’ şiarıyla başlatılmıştır” dedi.

 

“Biz muhabbet ile Hz. Muhammed’i (sav) birleştirmiş, muhabbet ile Hz. Muhammed’i (sav) asla birbirinden ayırmayan bir kültürün, bir medeniyetin insanıyız” diye konuşan Başkan Prof. Dr. Öztürk, “İslam’ın, insan onurunu merkeze alarak, ‘insan merkezli, adalet eksenli’ tesis ettiği insan anlayışının esaslarını, Hz. Peygamber’in çağlar üstü örnek hayatında, sünneti seniyyesinde, söz ve davranışlarında ve özellikle Veda Hutbesinde görmek mümkündür” dedi.

 

Adana’da ilk kez düzenlenen ve 9 gün boyunca devam edecek olan ‘Kutlu Doğum Haftası 2013’ etkinliklerine emek veren tertip komitesine teşekkür eden Seyhan Belediye Başkanı Prof. Dr. Azim Öztürk, “Hiç unutmayalım ki, Peygamber Efendimizin örnek hayatı ve rehberliği, insanlığın bugün içine düştüğü her türlü sıkıntıyı gidermesi, zedelenen insanlık onurunun tekrar yüceltilmesi ve özlenen aydınlığa kavuşması yolunda yegâne mercidir. Bu duygu ve düşüncelerle aziz milletimizin, gönül coğrafyamızdaki kardeşlerimizin ve tüm İslam âleminin Kutlu Doğum Haftasını tebrik ediyorum” diye konuştu.

 

ZENGİN PROGRAM

Seyhan Belediye Başkanı Prof. Dr. Azim Öztürk’ün eşi Betül Öztürk ile birlikte katıldığı ve ev sahipliği yaptığı gecede ‘Dünyayı değiştiren kutlu doğum’ isimli tek perdelik tiyatro oyunu sergilendi. Asım Yıldırım’ın şiir ve sunumuyla zenginlik kattığı gecede Uğur Işılak ve Yusuf Güney ‘ilahi ve naat-ı şerifler’ okudu. Adana Kutlu Doğum 2013 etkinliklerinin üçüncü gününde ayrıca ilahiyatçı Mahmut Açıl, ‘Hz. Fatıma örneğinden hareketle İslam’da Kadının Onuru’ konulu bir konferans verdi.