Anadolu Yerel Yönetimler Dergisi tarafından düzenlenen “Yılın Yerel Yöneticileri” anketinde Kozan Belediyesi Hayat Boyu Eğitim Merkezi Projesi “Eğitime Destek” kategorisinde birinci oldu. Bu yıl 7.’si düzenlenen ankette ödül almaya hak kazananların ödülleri, Kayseri’de düzenlenen törende sahiplerine takdim edildi. Ödül törenine Kozan Belediyesi adına Başkan Yardımcısı Yaşar Şenöz katıldı. Şenöz ödül plaketini Enerji ve Tabii Kaynaklar Eski Bakanı Taner Yıldız’ın elinden aldı.

Hayat Boyu Eğitim Merkezi Projesi ile “Yılın Başarılı Belediye Başkanı” seçilen Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk konuyla ilgili açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Eğitimin ve sağlığın faturası olmaz diye yıllardır dile getiriyoruz. Kozan Belediyesi’nin eğitim alanında hayata geçirdiği ve Avrupa Birliği’nden ilk kez destek almaya hak kazandığı Hayat Boyu Eğitim Merkezi Projemiz ile yılın başarılı belediye başkanı seçilmiş olmaktan büyük gurur duyuyorum. Bu başarı, projeye emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarımın, merkezimizde bizleri yalnız bırakmayarak destek olan kursiyerlerimizin ve kuruluşlarımızın başarısıdır. Bu başarı, Kozanımızın başarısıdır. El birliği yaptık, gönül birliği yaptık ve kısıtlı imkanlarımıza rağmen çabalarımızın karşılığını bir ödül ile taçlandırdık. Allah yaptığımız yapacağımız tüm projelerde başarıya ulaşmayı bizlere nasip etsin inşallah.”

Kozan Belediyesi Hayat Boyu Eğitim Merkezi’nin temeli 2016’nın Ekim ayında atılmış, 560 metrekarelik merkezin inşaatı 3 ay gibi kısa bir sürede tamamlanmıştı. Belediyenin öz kaynakları kullanılarak inşaat çalışmalarının tamamlanmasının ardından Avrupa Birliği’nden alınan hibe desteği ile merkezde kurslar açılmıştı. KOSGEB İl Müdürlüğü, İŞKUR İl Müdürlüğü ve Kozan Halk Eğitim Merkezi’nin desteği ile açılan kurslardan yüzlerce kadın kursiyer ücretsiz olarak yararlanmıştı. Merkezde halen Kozan Halk Eğitim Merkezi’nin desteği ile düzenlenen kurslarda 150 civarında kursiyer eğitim alıyor.