TESK Yönetim Kurulu Üyesi ve Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (Adana ESOB) Başkanı Kazım Barışık, TESK Yönetim Kurulu Üyesi ve Konya ESOB Başkanı Bekir Davarcı, Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası (TŞOF) Yönetim Kurulu Üyesi ve Mersin Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Veysel Sarı, Adana ESOB Yönetim Kurulu Üyeleri, Birliğe bağlı esnaf odası başkanları ile esnaflar tarafından çiçekler ve alkışlarla karşılanan Genel Başkan Bendevi Palandöken, 27 Eylül'de yapılacak TESK Olağan Genel Kurulu öncesi büyük moral depoladı.

Karşılama töreni için hava limanına kadar gelen tüm başkan ve yönetim kurulu üyeleri ile esnaflarla tek tek tokalaşıp, kucaklaşarak teşekkür eden TESK Genel Başkanı Palandöken, esnaf ve sanatkarların sorunlarının çözümü için dün olduğu gibi bugün ve yarın da gayretle çalışmaya devam edeceğini bildirdi.

Genel Başkan Palandöken, “Sorunlarınızın takipçisiyim. Sorunlarımız elbette çok. Esnaf ve sanatkarın değişim ve dönüşümdeki finansal sıkıntılarını çözdük, ama krizdeki sıkışıklık ve önceki borçlardan dolayı olan sorunları devam ediyor. Bu borçları da, bugünkü reel faizlerle eski yüzde 5'lik durumlarına döndüreceğiz. Tekeri döndürmeye gayret edeceğiz. SGK primini ödenebilir duruma getirecek, Doğu ile Batı arasındaki farkı kaldırtacağız. Dolayısıyla 8 ay yaz, 8 ay kış mevsimsel sıkıntılardan zorluk çeken illerde, elektrik konusunda esnafın da konut tarifesinden ödeme yapması sağlanacak. Buraya kadar zahmet ettiniz, hepinize teşekkür ediyorum. Hakkınızı helal edin”dedi.

Palandöken, TESK Yönetim Kurulu Üyesi de olan Adana ESOB Başkanı Kazım Barışık ile birlikte çalıştıklarını da ifade ederken, “Barışık kardeşimle zaten ayda 3 – 4 kez bir araya geliyor, Adana ve bölgenin sorunlarını ezbere bize anlatıyor, biz de bu bilgiler doğrultusunda çalışmalarımızı yapıyoruz. Adana en büyük, Kazım abimiz de canımız kanımız, yol arkadaşımız. Kendisine de huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ediyoruz”diye konuştu.

Palandöken, hava limanına gelen bazı oda başkanlarının sektörel sorunlarını da dinlerken, çözüm konusunda destek sözü verdi.