Türkiye Yerel Hizmet Sendikası Adana Şubesi’nin daveti üzerine ziyarete giden, ASKİ Genel Müdürü Pekar’a Sendika Başkanı ve üyelerinin bir de sürprizi vardı.  Genel Müdür Pekar’a gerek başarılı çalışmaları gerekse de personellerinin sosyal hakları ve ekonomik konularıyla ilgili gösterdiği hassasiyetten dolayı plaket takdim ettiler. 
Yönetim Kurulu adına Genel Müdür Pekar’a Plaketi takdim eden Yerel Hizmet Sendikası Adana Şube Başkanı Selçuk Diker,” yaptıklarınızı görmezden gelemeyiz, umarız başarılı çalışmalarınız ve ekibinizle olan uyumunuz her zaman Adanalıya hizmetin hep daha iyisini ve daha fazlasını getirir. Ayrıca personellerinizle ilgili hassasiyetleriniz de daha da fazla özverili çalışmalara neden olur diye ümit ediyoruz” dedi.
Bu anlamlı plaketten duyduğu memnuniyeti ve teşekkürü dile getiren ASKİ Genel Müdürü Rahmi Pekar da; “Adana Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Sözlü bey ile birlikte, bir seferberlik ilan edip Adanalıya en iyi ve en güzel hizmeti verebilmek için kolları sıvadık, bu da elbette ki personellerimizin özverili çalışmalarıyla gerçekleşiyor, o bakımdan bizim personelden öte aile kavramımız var, hepsi benim birer aile ferdim gibi; o yüzden acılarımızda, sevinçlerimizde, iş yorgunluğumuzda hep birlikte” dedi.