Türkiye akaryakıt ve madeni yağ sektörlerinin lider şirketi OMV Petrol Ofisi, eğitim ve öğretim faaliyetine 1994 yılında başlamış olan Adana Petrol Ofisi İlköğretim Okulu’nun fiziki şartlarını iyileştirdi. Petrol Ofisi’nin 20 yıl önce Milli Eğitim Bakanlığı’na hibe ettiği arsa üzerine yapılan okul, OMV Petrol Ofisi şirket kültürünün bir parçası olan ‘sürdürülebilirlik’ yaklaşımı doğrultusunda yeniden yapılandırıldı. 1800 öğrencinin, daha kaliteli fiziki şartlar altında eğitim görmesi amacıyla gerçekleştirilen yenileme çalışmaları kapsamında, Petrol Ofisi İlköğretim Okulu’nun tüm tesisat, bina, çevre bakım ve onarımı, Adana’daki Petrol Ofisi Bayilerinin ve tedarikçilerinin desteği ile tamamlandı.

Petrol Ofisi önderliğinde başlatılan yenileme projesinin tamamlanmasının ardından okulda Petrol Ofisi Sağlık, Emniyet ve Çevre Müdürlüğü ile GEA Arama Kurtarma Ekibi tarafından öğretmenler ve öğrencilere yönelik bir seminer düzenlendi. Seminer kapsamında verilen ‘Depreme Hazırlık’ ve ‘ilk Yardım’ eğitimlerinin ardından sertifikalar dağıtıldı. Sağlık, eğitim, çevre ve Güvenlik konusundaki farkındalığı artırmaya yönelik eğitim programı çerçevesinde bundan böyle Adana Petrol Ofisi İlköğretim Okulu’nda her ay farklı bir tema işleneceği belirtildi.


Eğitim ardından düzenlenen törende projeye destek olan bayiler ve Petrol Ofisi yöneticileri öğrencilerle bir araya geldi. Törende, projeye destek veren bayi ve tedarikçilere OMV Petrol Ofisi Yönetimi adına birer teşekkür plaketi verildi.

Törene Petrol Ofisi Strateji ve Regülasyon Direktörü Coşkun Duru, OMV Petrol Ofisi Perakende Satışlar Direktörü Ahmet Mert Yılmaz, OMV Petrol Ofisi Kurumsal İletişim Müdürü Özlem Yalçın’ın yanı sıra Adana’da faaliyet gösteren ve bu projeye destek veren Petrol Ofisi bayileri katılım gösterdi.

OMV Petrol Ofisi A.Ş.

2013 yılında 25 milyar TL’lik satış geliri elde eden OMV Petrol Ofisi Türkiye’nin en büyük ikinci özel sektör şirketi konumundadır. OMV Petrol Ofisi, 2.200 akaryakıt istasyonu, 1 madeni yağ fabrikası, 11 akaryakıt, 3 LPG dolum terminali, 19 havaalanı ikmal ünitesi ve yaklaşık 1,2 milyon metreküpü aşan depolama kapasitesiyle Türkiye’nin lider akaryakıt dağıtım ve madeni yağ şirketidir.

OMV

OMV Aktiengesellschaft, 2013 yılında gerçekleştirdiği 42,42 milyar avro grup satışı ve 27.000 çalışanı ile Avusturya'nın en büyük halka açık sanayi şirketidir. Şirketin arama ve üretim iş kolu Romanya ve Avusturya’da güçlü bir tabana ve büyüyen uluslararası bir portföye sahiptir. OMV'nin, 2013 yılında günlük üretimi yaklaşık 288.000 varil yakıta eşdeğerdir. OMV, 2013 yılında gaz ve enerji faaliyet alanında yaklaşık 425 TWh  gaz satışı gerçekleştirmiştir. OMV, Avusturya’da bir doğal gaz boru hattı ve 2,6 milyar metreküp kapasitesiyle Avusturya ve Almanya’da doğal gaz depolama tesisleri işletmektedir. OMV, rafinaj ve pazarlama alanında, 2013 sonu itibariyle 17,4 milyon ton yıllık rafinaj kapasitesi ve yaklaşık 4.200 akaryakıt istasyonu ile aralarında Türkiye’nin de olduğu 11 ülkede hizmet vermektedir.

Sürdürülebilirlik

OMV Resourcefulness konsepti ile sorumlu davranış biçimini tüm değer zincirinde etkin bir şekilde uygulamaktayız. Amaç yenilikçi çözümler aracılığıyla toplum, çevre ve OMV için bir kazan-kazan ortamı yaratmaktır. Bu yaklaşım genel olarak su ve CO2 yönetimi, geleceğin enerji kaynaklarını güvenceye alma ve özellikle kadınlara destek veren yerel eğitim ile gelişime odaklanmaktadır. OMV, BM Küresel İlkeler Sözleşmesi’ndeki imza sahiplerinden biridir.