Her yıl portakal ağaçlarının çiçek açtığı dönemde düzenlenen, yurtiçinden ve yurtdışından gelen binlerce kişiyi Adana’da buluşturan karnavalda bu yıl katılım rekorunun kırılması bekleniyor. 
Portakal Çiçeği Karnavalı’nın fikir babası olan Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. CEO’su Ali Haydar Bozkurt, Portakal Çiçeği Karnavalı boyunca, toplumun her renginden farklı kesimleri gerçek bir kardeşlik havasında, hoşgörüyle birlikte olmaya davet ettiklerini belirtiyor. Bozkurt, karnavalın en önemli ilkesinin kimseyi ötekileştirmeden herkesi kucaklaması olduğunun altını çizerek şunları söylüyor;

“Portakal Çiçeği Karnavalı, yerel ve mülki yönetimlerin, STK’ların, kanaat önderlerinin, medyanın, ünlülerin ve özel sektörün sahiplendiği ilk etkinlik projesi olma özelliğini taşıyor. Karnavalın en büyük özelliklerinden biri de farklı sanatsal çalışmaların sergilenmesi amacıyla bir çeşit sanat platformu için imkan sağlamasıdır. Bu çalışmalar sonucunda oluşacak turizm hareketi, Adana’nın olduğu Türkiye’nin de ekonomisine ve sosyal yaşantısına katkıda bulunacaktır. Herkesin davetli olduğu karnaval şenlikleri boyunca, siyasetsiz bir gün yaşanması en büyük dileğimiz. Centilmence bir rekabet içinde kentimizi başarıyla temsil eden ve her ikisi de birbirinden değerli Adanaspor ile Adana Demirspor taraftarlarını da karnaval kortejinde kendi formalarıyla kol kola, omuz omuza görmeyi arzu ediyoruz. ”

Bozkurt, Portakal Çiçeği Karnavalı’nda kentin tüm sokakları tam bir şenlik havasına bürüneceğini, Adana’nın her köşesinde ilçe belediyelerinin katılım ve organizasyonlarıyla bir çok sahne kurularak aktivitelerin gerçekleştirileceğini de kaydetti.  Adana halkına seslenen Bozkurt “Hazırlayacakları özel kostümleriyle Türkiye’nin çeşitli yerlerinden gelecek ziyaretçiler ile birlikte karnaval kortejinde onları görmek istiyoruz. Ayrıca tüm okullarımızın karnaval kortejine bando takımlarını göndermelerini de bekliyoruz” diye konuştu.




Karnaval boyunca gürültü kirliliğinin en büyük nedenlerinden biri olan korna çalınmaması konusunda hassas davranılmasını ve sokakları kirletmemek konusunda da özen gösterilmesini beklediklerini belirten Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. CEO’su Ali Haydar Bozkurt şöyle konuştu;

“Karnavalın gelenekselleşmesi için atılan adımlar başarıyla sürüyor. Portakal Çiçeği Karnavalı Adana halkı, Adana’ya gönül verenlerin destekleriyle kısa sayılabilecek bir zamanda çok ses getiren büyük bir etkinliğe dönüştü. Yemekleri, yetiştirdiği ünlüleri, tarihi, geleneksel ve kültürel değerleriyle tanınan Adana’ya dikkatleri çekerek farkındalık yaratmayı başardık. Bunu daha ileri bir düzeye götürme kararlılığındayız. Adana sokaklarını, kentimizin her köşesini spor, kültür ve sanat aktiviteleriyle birlikte muhteşem bir karnaval alanına çevirerek, ülkemizin her yerinden ve yurt dışından yüzbinlerce kişinin karnavala katılmasını sağlamak şehrimize bir canlılık getirecektir. Adana halkını ve dışarıdan gelecek tüm misafirlerimizi portakal çiçeği mucizesinin yarattığı sevgi, kardeşlik ve hoşgörü dolu bir atmosferde güzel anlar geçirmeye bekliyoruz. Herkesin Adana’daki bu mucizeye tanıklık etmesini sağlamak ve Adana’yı bir marka kent yapmak öncelikli hedeflerimiz arasındadır.” 
 
Portakal Çiçeği Karnavalı Ücretsiz Mobil Uygulama Yayında

Bu yılki karnaval için bir mobil uygulama da yayına alındı. Mobil uygulama karnavala destek vermek amacıyla iOS ve Android platformları için Arox Bilişim Sistemleri tarafından ücretsiz olarak geliştirildi. Cep telefonu ve mobil cihazlara ücretsiz olarak ve kolaylıkla yüklenebilen bu mobil uygulama sayesinde, Adana’da gezilecek yerler, yemek yenilecek yerler, oteller, tarihi yerler, karnaval programı ve ihtiyaç duyulacak tüm bilgilere kolaylıkla ulaşmak mümkün olacak. 
Apple Store ve Google Play üzerinden “Nisan’da Adana’da “ uygulamasını bir kaç saniye içerisinde ve ücretsiz olarak cep telefonlarına veya mobil cihazlarına indirenler, sadece karnaval esnasında değil, her Adana’ya gelişlerinde bu uygulamadan ücretsiz olarak devamlı yararlanabilecekler. Ayrıca, sadece Adana’ya dışarıdan gelenler değil, Adana’da yaşayanlarından sürekli faydalanabileceği bu uygulamadan yarararlanabilecekler.