Park Zirve’de gerçekleşen etkinliğe Vali Mahmut Demirtaş ve Eşi Hanımefendi Beyhan Demirtaş’ın yanı sıra; Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Zeydan Karalar, Çukurova Kaymakamı Osman Sarı, karnavalın fikir öncüsü Ali Haydar Bozkurt ile kamu kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.


Kentin en önemli tarım ürünlerinden olan narenciyeyi Adana’nın sevilen lezzetleriyle buluşturmanın amaçlandığı ve bu yıl 2.si düzenlenen ‘Portakallı Lezzetler Yarışması’nda 5 farklı kategoride hazırlanan onlarca lezzet yarıştı.
Hanımefendi Beyhan Demirtaş’ın da jüri üyeliği yaptığı yarışmada; sıcak yemekler kategorisinde Mehmet Şahin Olgun, soğuk yemekler kategorisinde Şükran İmral, pasta kategorisinde Vedat Sevgi, tatlı kategorisinde Yusuf Sezer Yüksel ve içecek kategorisinde Yusuf Ekin Dönergüneş birinci oldu.


Artı Özel Eğitim Gönüllüleri Derneği üyelerinden 4 down sendromlu çocuk ve anneleri hazırladıkları lezzetlerle yarışmaya katılırken etkinlikte dernek üyeleri tarafından hazırlanan bir dans gösterisi de gerçekleştirildi.
Çukurova Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Tayyar Zaimoğlu Komisyon Başkanlığı yaptığı yarışmada; kentin en önemli tarım ürünlerinden olan narenciyeyi Portakal Çiçeği Karnavalında lezzetlerle buluşturmayı amaçladıklarını  belirtti.


Lezzetlerin sergilendiği stantları gezerek ürünler hakkında bilgi alan Vali Mahmut Demirtaş; etkinliğin Portakal Çiçeği Karnavalına farklı bir güzellik kattığını ve Adana’nın mutfağını, kültürünü tanıtması bakımından önemli olduğunu belirterek Çukurova Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Tayyar Zaimoğlu’na ve yarışmanın hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti.