‘Acınız Acımızdır’ anlayışıyla mezarlık ve cenaze hizmetlerini bütün şehir genelinde kesintisiz sürdüren Adana Büyükşehir Belediyesi, Pozantı Mezarlığı’na idari bina, gasilhane, namazgah, abdesthane, bekleme salonu tuvalet ve kameriye kazandırdı. Ayrıca, Başkan Hüseyin Sözlü’nün talimatları doğrultusunda Pozantı Belediyesi’ne kapalı tip cenaze nakil aracı tahsis edildi. 

POZANTI’YA MEZARLIK KOMPLEKSİ

İl genelindeki bin 800 mezarlıkta morg, gasilhane, defin, bakım, onarım ve temizlik hizmetlerini yılın 12 ayı sürdüren Adana Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Daire Başkanlığı, özverili ve gayretli çalışmalarını Pozantı’ya da yansıttı. Pozantı Mezarlığı’nın fiziki koşullarını iyileştirmek üzere yürütülen projede idari bina, gasilhane, namazgah, abdesthane, bekleme salonu, tuvalet ve kameriye inşa edildi. Bu yapıların yanı sıra mezarlığın yolları parke taşla kaplandı ve çevre düzenlemesi yapıldı. Cenaze defin işlemi hizmetlerini ve mekansal sorgulamaları kolaylaştırmak üzere  parselasyon çalışması da tamamlandı. 

SON MODEL CENAZE NAKİL ARACI 

Pozantı Mezarlığı’nın yenilenmesinin yanı sıra ilçede cenaze hizmetlerinin daha iyi şartlarda verilmesi için Pozantı Belediyesi’ne kapalı tip cenaze nakil aracı tahsis edildi. Mezarlıklar Daire Başkanı Recai Çakar, son model kapalı tip cenaze nakil aracının anahtarını Pozantı Belediye Başkanı Mahmut Sami Baysal’a verdi. Pozantı Mezarlığı’ndaki yeni yapıları inceleyen ve Adana’ya gelip, Recai Çakar ile istişarede bulunan Pozantı Belediye Başkanı Mahmut Sami Baysal, Pozantı’da mezarlık ve cenaze hizmetlerinin iyileştirilmesini sağlayan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’ye teşekkür etti.