17 Kasım Dünya Prematüre Günü nedeniyle dünya genelinde gerçekleştirilen farkındalık etkinliklerine Adana Büyükşehir Belediyesi ve Çukurova Üniversitesi destek verdi. Tarihi Taşköprü, “erken doğum” anlamına gelen Prematüre’nin evrensel rengi mor ışıklarla aydınlatıldı.

AMAÇ FARKINDALIK YARATMAK

Çukurova Üniversitesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Satar, 17 Kasım Dünya Prematüre Günü nedeniyle Taşköprü civarında bir araya geldiklerini söyledi. Prof. Satar, “Adana Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle bugün tarihi Taşköprü prematüre rengi olan mor renkle ışıklandırılmış durumda. Türkiye’de yılda 1 milyon 300 bin bebek doğuyor. Bu bebeklerin yüzde 10’u, yani 130 bin bebek prematüre olarak hayata başlamakta. Prematüre doğan bebeklerin çok sorunu oluyor. Bugünün amacı da prematüre bebeklerin sorunlarıyla ilgili farkındalık yaratmak. Annelerin yaşadığı sorunları dile getirmek, prematüre bebeklerin yaşadığı problemleri tartışmak amaçlı bir farkındalık ekinliği gerçekleştirmek istedik. Onların daha iyi bir hayata başlamaları için gerekli girişimlerde bulunmak adına farkındalık önemli. ‘Prematüre bebekler doğduğunda yalnız değilsiniz’ mesajı vermek istiyoruz. Ehil ellerde onları hayata tutundurmak için desteğe her zaman hazırız. Onlarla birlikteyiz” dedi.

BÜYÜKŞEHİR’DEN  MOR IŞIKLANDIRMALI DESTEK

Adana Büyükşehir Belediyesi Sağlık Daire ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Aile ve Sağlık Hizmetleri Müdürlüğü Eğitim ve Organizasyon Birimi Sorumlusu Belgin Aydıngülü, 17 Aralık Dünya Prematüre Günü’nde, dünyadaki bir çok tarihi noktada mor renkli işıklandırma yapıldığını belirtti. Adana’daki etkinliğe de Taşköprü’yü mor renge büründürerek destek vermek istediklerini kaydetti.

Farkındalık etkinliğine prematüre bebek doğuran ve şimdi 18 aylık sağlıklı bir bebek sahibi doktor anne, bebeğiyle birlikte katıld