Balcalı Hastanesi Hipokrat Toplantı Salonunda Prof. Dr. İsmet Tan için düzenlenen ve Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar’ın şehir dışında olması sebebiyle katılamadığı emeklilik törenine Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Seyhan Tükel, Prof.Dr. Şeref Erdoğan, Prof. Dr. İbrahim Halil Elekçioğlu, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serdar Özbarlas, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Tunay Sarpel, Balcalı Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Tamer Cevat İnal ve Ortopedi ve Travmatoloji Ana Bilim Dalı’n da görev yapan Akademisyen, Uzman ve Asistan hekimler, diğer Akademisyenler, sağlık çalışanları ile Tan’ın ailesi katıldı.

Tören de ilk olarak Ortopedi ve Travmatoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Ali Deveci İsmet Tan’ın hayatını içeren fotoğraflarla desteklenmiş bir sunum yaptı.

Daha sonra kürsüye gelen Çukurova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şeref Erdoğan bugün Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi’ne tam 40 yılını vermiş son derece değerli bir ismi emeklilik adına yeni bir yaşama uğurladıklarını, İsmet Tan Hoca’nın Ortopedi ve Travmatoloji alanında çok önemli çalışmalara imza attığını ifade etti. İsmet Tan Hoca’nın bilgi ve birikimiyle, yetiştirdiği hekimlerle mesleki açıdan duayen bir isim olduğuna dikkat çeken Erdoğan, bu açıdan İsmet Hoca’nın her zaman bir referans isim olarak kalacağını belirtti.

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serdar Özbarlas ise İsmet Tan ile zaten aynı bölümde de uzun zaman birlikte çalıştıklarını ifade ederek kendisi için İsmet Tan’ın bir abi olduğunu, aile yaşantısıyla da daima örnek alınacak bir isim olduğunu dile getirdi. Özbarlas İsmet Tan’ın mesleki kariyeri açısından çok başarılı işlere imza attığına vurgu yaparak, kendisinin görüşlerine emeklilik döneminde de başvuracaklarını sözlerine ekledi.

Adana Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Ahmet Hilal de yaptığı konuşmada İsmet Tan’ın Tabip odasına yıllarca büyük emeğinin olduğunu, görev aldığı zamanlarda mesleki olarak oda çalışmalarına büyük önem verdiğine dikkati çekerek, bilgi birikimini tüm meslektaşlarına aktardığına işaret etti.

Porf. Dr. İsmet Tan’ın uzun süre uzmanlık alanında yer alan Kalça Diz Artroplasti Dernek Başkanı Prof. Dr. Fahri Erdoğan kürsüde yaptığı konuşmada, İsmet Tan Hoca’nın bu alanda çok önemli bir isim olduğunu yıllarca birçok önemli operasyona imza attığını söyleyerek, bu amaçla hocanın görüşlerine daima başvurmaya devam edeceklerini dile getirdi. Erdoğan konuşmasının ardından Prof. Dr. İsmet Tan’a birde teşekkür plaketi verdi.

Porf. Dr. İsmet Tan’ın ailesi adına oğlu Olgun Tan ise oldukça duygusal bir konuşma yaptı ve Babasını hazırladığı sunumla katılımcılara anlattı. Olgun Tan’ın sunumundan sonra kürsüye gelen Prof. Dr. İsmet Tan’da uzun zamandır hizmet verdiği kurumundan emekli olduğunu ancak daima çalışma arkadaşlarıyla birlikte olacağını ifade ederek, bu kadar güzel bir törenle emekli olmanın ve dostlarla birlikte olmanın da ayrıca mutluluğunu yaşadığını vurguladı.

Yapılan konuşmaların ardından Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyeleri tarafından İsmet Tan’a teşekkür plaketi ve çeşitli hediyeler verildi. Yeni Çukurova Üniversitesi eski rektörlerinden Prof. Dr. Yalçın Kekeç’te yine İsmet Tan’a emeklilik hatırası olarak bir saat hediye etti.

Son olarak ise salondaki katılımcılar teker teker söz alarak Prof. Dr. İsmet Tan ile ilgili duygu ve düşüncelerini dile getirdi.