Prof. Dr. Şen, Anadolu ve Fen Lisesi öğrencilerinin ilgiyle dinlediği okulun tiyatro salonunda yapılan söyleşide yaşam deneyimlerini öğrencilerle paylaşarak, onların sorularına da içtenlikle yanıt verdi. Söyleşiye Final Eğitim Kurumları Genel Müdürü ve Adana Final Okulları Kurucusu Şevket Ertem ile Adana Final Okulları Genel Müdürü M. Turhan Orhan da katıldı.
Şen, hayat tecrübelerini kendi çektiği fotoğraflar eşliğinde anlatarak gerçekleştirdiği sunumunda, “Öğrencilik hayatımdan itibaren tecrübeyi hep önemsedim. Yakın çevremin yaşadıklarından hep kendime ders çıkardım. Bunun için de çok iyi gözlemci olmak, sorgulayıp araştırmak ve öğrenmek gerekiyor. Beni başarıya götüren en önemli sebeplerden biri de sanırım budur.” dedi.

Meslek seçimi yaparken yaşadıklarını da öğrencilerle paylaşan Bayrak, mesleğinde başarılı olmasındaki en büyük etkenin işini en iyi şekilde yapma hedefi ile vicdanlı ve dürüst çalışma anlayışı olduğunu vurgulayan Şen, “Okuduklarınızı, yazdıklarınızı hayata dökebiliyorsanız başarılısınız. Hastalarınız olumlu sonuçlar alıp size teşekkür ediyorsa başarılısınız. Kendinize hep sıra dışı hedefler koyun, inanıyorum ki ben rutini yapmış olsaydım sıradan olurdum.” diye konuştu. 

Önceliğin para kazanmak değil iş ve iş ahlakı olduğunun da altını çizen Prof. Dr. Orhan Şen, “Bunu başarırsanız hem saygınlık hem de para kazanırsınız.” dedi.  Söyleşinin sonunda Adana Final Okulları Kurucusu Şevket Ertem Prof. Dr. Orhan Şen’e keyifli söyleşi için teşekkür etti. Okulun teşekkür hediyesini ise Şen’e Adana Final Okulları öğrencisi olan kızı Defne Ayşen Şen verdi.