Rektör Prof. Dr. Adem Ersoy ve Genel Sekreter Osman Arık ile yaklaşık bir saatlik bir görüşme yapan Ünüvar, üniversitenin durumu ve çalışmaları hakkında bilgi aldı.
 
Üniversiteyi daha önce Adana Büyükşehir Belediyesi binasında faaliyet gösterirken ziyaret ettiğini, kendi adını taşıyan yeni binasında ise ilk kez ziyaret etme fırsatı bulduğunu belirten Prof. Dr. Ünüvar, “Adana BTÜ, kurulmasını çok arzu ettiğimiz ve kurulması için çaba ve emek sarf ettiğimiz bir üniversitedir. Adana geçmişi parlak, geleceği ise daha parlak,  potansiyeli olan bir şehirdir. Bu potansiyeli doldurmak için ikinci bir devlet üniversitesi ihtiyacı kaçınılmazdı. Üniversitemizin yeni binasını çok beğendim. Umarım Adana BTÜ bu binalara sığamayacak kadar büyür ve sadece ülke çapında değil, dünya çapında bilim adamları yetiştirmek için önemli bir kaynak olur. Bunun gerçekleşmesi için de elimizden geleni yapacağız” şeklinde konuştu.
 
Adana BTÜ’nün ilk öğrencilerini almasıyla ilgili konuşan Prof. Dr. Ünüvar, “Sayın Rektörümüzden üniversitemize gelen ilk öğrencilerin durumları ve sıralamalarıyla ilgili bilgi aldım. İlk yıl olmasına karşın yüksek puanlı öğrencilerin Adana BTÜ’yü tercih etmesi bir başarı göstergesidir. Tabi ki bu yeterli değil. Adana BTÜ’nün dünya çapında bir üniversite olacağına inanıyorum. Adana için sadece eğitimde değil, sanayide, sağlıkta, kültürde, enerjide, kısacası her alanda hedef daima en yukarısı olmalıdır” ifadelerini kullandı.
 
Prof. Dr. Necdet Ünüvar’ın ziyaretinden ötürü duyduğu memnuniyeti dile getiren Adana BTÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Ersoy, “Sayın vekilimiz, kuruluş aşamamızdan itibaren üniversitemiz ile yakından ilgilenmiş ve desteklerini sunmuştur. Üniversitemiz hakkındaki güzel düşünceleri ve iyi dilekleri için kendisine teşekkürlerimi sunuyorum. Prof. Dr. Ünüvar, hem bilimsel hem de siyasi kimliğiyle gerek Adanamız gerek ülkemiz için çok önemli bir değerdir” şeklinde konuştu.