Kokteyle başta ABTÜ Rektörü Prof. Dr. Aykut Gül olmak üzere Üniversitenin üst yönetimi ile akademik ve idari personeli katılım gösterdi.
Kokteylde kısa bir konuşma yapan Prof. Dr. Aykut Gül, göreve başladığı günden bu güne kadar yaşanan gelişmeleri anlattı. Üniversitenin kurullarının oluşturulduğunu ve işler hale getirildiğini belirten Prof. Dr. Gül, “Düzenli olarak akademik ve idari toplantılar yaparak karşılıklı görüş alışverişleri ile Üniversitemizin sorunlarını ele alıyor, mevzuatlar doğrultusunda çözüm arıyoruz. Kurulu olan ama altı doldurulmamış fakültelerimizi güçlendirmek zorundayız bu bağlamda yeni açtığımız bölümlerimiz var. Çukurova Üniversitesi ile iyi bir ilişki içerisinde işbirliğimizi güçlendiriyoruz. Bu ilişkilerin güçlenmesi çok küçük adımlarla başlamış olmasına rağmen bugün bu ilişki somut meyvelerini vermeye başlamış durumda. Öğrencilerimize yönelik geziler düzenledik ve birlikte vakit geçirerek onların duygu ve düşüncelerine temas etme fırsatı bulduk. Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığından ek kontenjan aldık.
Ülkemizin Geleceğini İlgilendiren Bir Sorumluluğumuz Var
YÖK’ün "İhtisaslaştırılmış Öğretim Üyesi Programı" kapsamında Üniversitemize önemli bir görev verildi. Üniversitemiz, Havacılık ve Uzay Bilimleri alanında uzmanlaşacak. Ülkemizin geleceğini ilgilendiren bir sorumluluğun bize verilmesi açısından da bu konuyu ayrıca çok önemsiyoruz. Bu kapsamda ABTÜ Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi üzerinden gerekli çalışmalara süratle başlamış bulunmaktayız. İleriye dönük hedeflerimiz arasında yeni bölümlerin açılması, öğrencilerimizle kariyer sohbetlerinin sıklaştırılması, diğer kurumlarla işbirliğinin artırılması, vizyon ve hedeflerimizin lansmanı var.” şeklinde konuştu.
Görevimizin Başındayız
Bilindiği üzere ABTÜ bir geçiş dönemi yaşıyor. Bu geçiş döneminde tüm arkadaşlarımızın özveri ile çalışıyor olmaları bizleri gelecek adına umutlandırıyor. Biz şeffaf ve net bir yönetim anlayışı ile hareket ediyoruz. Bu sebeple de açıkça ifade edebilirim ki; gündemimizde bir rektörlük seçimi söz konusu değil. Görevimizin başındayız. Üniversitemizin topluma ve Ülkesine hizmet eden bir bilim yuvası olarak anılması için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.
Başarının ancak güçlü bir ekiple yakalanabileceğini belirten Prof. Dr. Aykut Gül, Üniversitemizde Rektör Yardımcılığı görevine getirilen Prof. Dr. Mustafa Gök, Rektör Danışmanı olarak atanan Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Yrd. Doç. Dr. Murat Aksoy ve yine Rektör Danışmanı olarak atanan emekli vergi müfettişi Murat Akar’a yeni görevlerinde başarılar diledi. Prof. Dr. Gül, ABTÜ’nün her gün büyüyen ve güçlenen bir aile olduğunu vurguladı.
Kokteyl sonunda yeni görevlerine başlayan yönetim masaları dolaşarak ABTÜ personeli ile tanıştı.