İl Müftülüğü tarafından organize edilen ve 2011 yılında Adana'dan Hac'ca gidecek olan adaylara yönelik olarak düzenlenen seminerlerin ilki Sabancı Merkez Camisi'nde gerçekleştirildi. Hac hakkında genel bilgilerle birlikte hac seyahati, hac programı, kafile başkanı ve din görevlileriyle tanışmanın yanı sıra hac malzemeleriyle ilgili bilgilerin de verildiği eğitim etkinliğine yoğun ilgi gösterildi. İl Müftüsü İsmail Canbolat, İl Müftü Yardımcısı Mustafa Turan, İl Vaizesi Ayşe Gültekin, Hac ve Umre Müdürü Hasan Gök'ün de katıldığı programda İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde görev yapan Dr. Seval Urun ile Devlet Hastanesi doktorlarından Fazlı Aslan da hazır bulundu.
Burada konuşan İsmail Canbolat, Hac'ın insanın ömründe bir defa yapmak zorunda olduğu, İslam'ın temel ibadetlerinden biri olduğunu hatırlatarak, böylesine önemli bir ibadetin bilinçli olarak yerine getirilmesi, Hac'ın kabulü ve daha çok sevaba girilmesi noktasında bu tür eğitim seminerlerinin oldukça önemli bir misyon üstlendiğini vurguladı. Canbolat, seminerlerde hacı adaylarına Hac'da ihtiyaç duyacakları malzemelerin dağıtılacağını, aynı zamanda da menenjit aşısı yapılarak, Hac yolculuğuyla ilgili diğer unsurların da yeniden gözden geçirileceğini anlattı.
Müftü Canbolat, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 2011 yılı 'Hac Mevsimi'nden itibaren Hac'ca gidecek vatandaşlara 6 -25 Eylül 2011 tarihleri arasında 'Hac Hazırlık Kursu' düzenlendiğini hatırlattı. Bu seminerlerin ilkinin Adana'da Sabancı Merkez Cami'nde başlatıldığına dikkat çeken Canbolat, etkinlikte hacı adaylarına; genel bilgilerin yanı sıra uygulamalı olarak Hac hakkında gerekli tüm bilgilerin verileceğini söyledi. İsmail Canbolat, “Hacı adaylarımıza yolculuk programları, gidiş ve dönüş programları, idari ve sağlık konuları, Mekke-Medine'deki ziyaret yerleri, Hac Menasiki, kafilelerin din görevlileri ve kafile başkanları konularında bilgilendirme yapılacak. Hacı adaylarımızın rahat ve bilinçli bir şekilde haccı ifa etmeleri için seminer programına katılmaları önemli” dedi. Öte yandan, İl Müftülüğü'nce kent genelinde yürütülen eğitim seminerinin Ceyhan ve Kozan ilçelerinde de organize edileceği açıklandı.