Sabancı Üniversitesi yetkilileri, üniversitenin tanıtım gezileri kapsamında, Adana’da 750 öğrenciyle biraraya geldiler.

Sabancı Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Uğur Sezerman’ın da katılımıyla gerçekleşen ziyaretler kapsamında, Seyhan Ç.E.A.Ş. Anadolu Lisesi, Adana Fen Bilimleri Merkezi Dershanesi, Adana Final Dergisi Dershaneleri, Özel Adana Final Okulları, Adana İ.M.K.B. Anadolu Öğretmen Lisesi, Adana Gündoğdu Okulları, Adana Fen Lisesi, Adana Anadolu Lisesi ve  Çukurova Bilfen Koleji ziyaret edildi.Ziyaretlerde öğrencilere Sabancı Üniversitesi’nin eğitim sistemi, burs olanakları, kampüs hayatı hakkında bilgi verilirken, öğrencilerden gelen sorular yanıtlandı.

Sabancı Üniversitesi Türkiye’nin en girişimci ve en yenilikçi üniversitesi  

Türkiye’de ilk kez hazırlanan “Üniversitelerarası Girişimcilik ve Yenilikçilik Endeksi” düzenlenen bir basın toplantısı ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün tarafından açıklandı. Buna göre sıralamanın başında Sabancı Üniversitesi yer alıyor.  

“Üniversitelerarası Girişimcilik ve Yenilikçilik Endeksi”, bilimsel ve teknolojik araştırma yetkinliği, fikri mülkiyet havuzu, işbirliği ve etkileşim, girişimcilik ve yenilikçilik kültürü ile ekonomik katkı ve ticarileşme olmak üzere toplam 5 boyuttan oluşuyor.  

Sabancı Üniversitesi dünyanın en çevreci üniversiteleri listesinde yer alıyor

Sabancı Üniversitesi, bu yıl üçüncüsü yayınlanan ve Endonezya Üniversitesi tarafından düzenlenen "UI Green Metric Ranking" 2012’de 144. sırada yer aldı. Listede yer alan üniversiteler, “Konum ve Altyapı”, ”Enerji ve İklim Değişikliği”, “Atık”, “Su”, “Ulaşım” ve “Eğitim” altkonularında karbon ayak izleri değerledirildi. Sıralama ile tüm dünyadaki üniversitelerde yeşil kampüs ve sürdürülebilirlik politikaları ile mevcut durumu sergileyecek bir sonuç ortaya koymak amaçlanıyor.

Sabancı Üniversitesi’nin eğitim sistemi

Lisans eğitimine Türkiye’deki ilk “bölümsüz üniversite” olan Sabancı Üniversitesi’nde başlayacak öğrenciler, okumak istedikleri program tercihini ikinci sınıfın sonunda yapabiliyorlar. Bu öğretim sistemi, öğrencilerin daha önce gördükleri eğitimden ve LYS hazırlık dönemindeki zorunlu test yaklaşımından farklı, gerçek üniversite tecrübesi, çeşitliliği ve derinliği olan bir akademik program niteliği taşıyor. Sabancı Üniversitesi’nin disiplinler arası yapısı, günümüz iş ve akademi dünyasının ihtiyaçlarına cevap veren bireyler yetiştiriyor.

İlk yıllarında bütün öğrencilere yurt olanağı

Öğrencilerin %70’inin yurtlarda kaldığı Sabancı Üniversitesi, Türkiye’de toplam öğrenci oranına göre en fazla yatak kapasiteli öğrenci yurduna sahiptir. ÖSYM ile Sabancı Üniversitesi’ne kayıt yaptırmaya hak kazanan tüm öğrenciler, ilk yıllarında, istedikleri takdirde, Sabancı Üniversitesi yurtlarında kalabilir.