Programın açılış konuşmasını yapan Adana Baro Başkanı Av. Veli Küçük, “Baroların tüm uyarılarına, tüm tepkilerine rağmen, günümüzde giderek artan Hukuk Fakülteleri nedeniyle meslektaş sayımız sürekli artmakta ve sonuç olarak birçok meslektaşımız mesleğini icra ederken ekonomik güçlüklerle karşılaşmaktadır” dedi.

“UZMANLAŞMA GEREKLİ”

Meslekte uzmanlaşmanın önemine değinen Baro Başkanı Av. Veli Küçük, “Mesleğimizi icra ederken hukukun bir alanında uzmanlaşmanın zorlaşan ekonomik şartları bertaraf etmenin bir yolu olarak değerlendiriyorum.

 Sağlık (Tıp) Hukuku da özel olarak ilgilenilmesi ve uzmanlaşılması gereken bir alan olarak uygulamada karşımıza çıkmaktadır” diye konuştu.

Baro Başkanı Av. Veli Küçük’ün konuşmasının ardından Prof. Dr. İbrahim Üzün -Adli Tıp 1. İhdisas Kurulu Başkanı-Kusur, Komplikasyon, Bilirkişi, Prof. Dr. Hakan Hakeri - İstanbul Medeniyet Ünivesitesi-Hekim Sorumluluğu, Tıp Hukuku, Av. Bülent Maraklı -Adana Barosu-Tazminat ve Yargı Kararları konuları üzerinde sunumda bulundular.

 İnteraktif bir biçimde gerçekleştirilen konferansın soru ve cevap bölümü sonunda konuşmacılarımıza teşekkür plaketleri Baro Başkanımız Av. Veli Küçük; Prof.Dr. Hakan Hakeri’ye, Avukat Sağlığı ve Hasta Hakları Komisyonu Koordinatörü Av. Mert Kuşdemir ile Yönetim Kurulu Üyesi Av. Furkan Kılıç; Prof.Dr. İbrahim Üzün’e, Yönetim Kurulu Üyeleri Av. Miyesser Erselen Önenli ve Av. Timur Ortatepe de ; Av. Bülent Maraklı’ya  teşekkür plaketlerini takdim ettiler.