18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle, Adana’nın Saimbeyli ilçesinde anma programı düzenlendi. Çanakkale Zaferi Kutlaması ve Şehitleri Anma Programı Hükümet Konağı önünde saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Daha sonra Saimbeyli Kaymakamı Seda Başoğlu, Saimbeyli Belediye Başkanı Mustafa Şahin Gökçe ve Saimbeyli Garnizon Komutanı  Üsteğmen Mustafa Çetin, Atatürk anıtına çelenk koydu.

Ardından Saimbeyli Şehitler Mezarlığı  ile Şehitler Abidesi ziyaret edildi ve şehitlerin ruhları için Kur’an-ı Kerim okundu, dualar edildi. İlçe Kaymakamı Seda Başoğlu ve Başkan Mustafa Şahin Gökçe, şehit mezarlarına karanfil bıraktı.

Program ilçe Halk Eğitim Merkezi Salonu’nda devam etti, Günün anlam ve önemine dair konuşmaları müteakip; öğrenciler tarafından Çanakkale Zaferinin tarihteki müstesna yerini vurgulayan şiir, sunum, oratoryo gösterimi ve slayt gösterileri gerçekleştirildi.

ŞEHİT AİLELERİ ZİYARET EDİLDİ

Programın son bölümünde ise İlçe Kaymakamı Seda Başoğlu, Saimbeyli Belediye Başkanı Mustafa Şahin Gökçe, Garnizon Komutanı Üsteğmen Mustafa Çetin, İlçe Emniyet Amir Vekili Ahmet Çeltsen, Jandarma Komutanı Mehmet Dündar ile kumu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri Saimbeyli ve köylerindeki şehit yakınlarını ziyaret etti,acıları paylaştı, şehit ailelerinin ihtiyaçlarıyla ilgili araştırma yaptı.

TÜRK MİLLETİ ESİR EDİLEMEZ

Çanakkale Zaferi’yle, Türk’ün çelikten iradesinin asla kırılamayacağının bütün dünyaya bir kez daha gösterildiğini,Türk Milleti’ni yok etmeden esir etmenin imkansızlığını dostun gururla, düşmanın korkuyla yeniden anladığını belirten Saimbeyli Belediye Başkanı Mustafa Şahin Gökçe, Çanakkale’de şehit düşen askerlerin sayesinde bugün Türk Yurdu’nun her noktasında Türk Bayrağı’nın dalgalandığını söyledi. Çanakkale’de dünyanın en güçlü ordularına karşı gövdesini siper ederek, vatanını koruyan Türk askerinin fedakarlığının ve yeteneklerinin, daha sonra verilen Kurtuluş Savaşı’na da ilham kaynağı olduğunu kaydeden Başkan Gökçe, “Atalarımız Çanakkale’de, hepimizi bügün dahi gururlandıran bir askeri başarıya imza attılar. Onlar canları pahasına, vatan topraklarını kanlarıyla sulayarak düşmanı püskürtüp, Türk’ün gücünü bütün dünyaya bir kez daha ispat ettiler. Çanakkale şehitlerimizi ve bugüne kadar vatanları için şehit olan askerlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz” dedi.