Büyükşehir Belediyesi’nin önemli projelerinden biri olan Türkmenbaşı Bulvarı’nı Havaalanı Kavşağı’na bağlayacak olan 30 metrelik bulvar çalışması için Sakarya Mahallesi’nde kamulaştırılan binaların yıkımı devam ediyor.

İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı’na bağlı Proje Müdürü Şahabettin Canımoğlu nezaretindeki yıkım çalışmaları büyük bir titizlik içinde sürdürülüyor.

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Adana’yı kuzeyden güneye, doğudan batıya bağlacak bulvar açma çalışmalarına devam ettiklerini anlattı.

Bu çalışmalardan en önemlilerinden birinin Türkmenbaşı Bulvarı’nı Havaalanı Kavşağı’na bağlamak olduğunu kaydeden Zihni Aldırmaz, “Bunun için bir yandan Denizli ve Mithatpaşa’da bir yandan da Sakarya Mahallesi’nde yıkım işlemi devam ediyor. Ayrıca Türkmenbaşı’ndan gelen bulvar Denizli Mahallesi’nde tren yolunun altından tünelle geçecek. Bunun çalışmasını yapıyoruz. Türkmenbaşı Havaalanı Kavşağı’na bağlandıktan sonra bitmeyecek Dumlupınar Mahallesi’nde açacağımız bulvar ile Obalar ve Akkapı’ya kadar devam edecek. Yani Kuzey Adana’dan yola çıkan bir Adanalı hiçbir engelle karşılaşmadan Güney Adana’ya kadar rahatlıkla gidebilecek” şeklinde konuştu.