Çukurova GİAD'ın Ömer Faruk Sakarya başkanlığındaki 11'inci dönem yönetim yönetiminin hizmette bir yılı geride bırakması nedeniyle yapılan olağan mali genel kurul toplantısı dernek merkezinde üyelerin katılımıyla gerçekleşti. Çukurova GİAD 10'uncu Dönem Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Çelik'in divan başkanlığını, Kahraman Özer Canbulan ve Murat Töle'nin divan üyeliklerini yaptığı genel kurul, ulu önder Atatürk ve şehitlerin anısına bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlandı. Faaliyet raporu, denetleme raporu ve mali raporlar okunduktan sonra oylamaya sunuldu ve oybirliğiyle kabul edildi. Genel kurulda üyelere hitap eden Çukurova GİAD Başkanı Ömer Faruk Sakarya, Adana'da sivil toplum örgütlerinin etkinliğinin çok önemli olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Adana'mızda sivil toplum örgütlerinin etkinliği çok önemli. Çünkü, Adana'nın birçok şeye ihtiyacı var. Fakat ne yazık ki ihtiyacı olan bu kadar çok şeyi sağlayabilecek, birçok kurumda yeterli irade yada yeterli istek bulunmamakta. Böyle bir durum içerisinde de sivil toplum örgütlerinin gücü önemi daha da ortaya çıkıyor. Adana'daki sivil toplum örgütleri ne kadar güçlü olurlarsa, ne kadar önemli işler yaparlarsa içinde bulunduğumuz ortamda Adana'mız için, kentimiz için, bizler için, çocuklarımız için çok büyük fayda sağlayacaktır. Biz de bu düşünceyle 11'inci dönem yönetimi olarak Adana için yapabileceğimizin en iyisini yapma arzusuyla yola çıkmıştık. Bir yıl içerisinde de elimizden geleni yapma gayretinde olduk. Bir yıl içerisinde yaptıklarımızı gerçekleştirirken üyelerimizin desteği ve isteği bizi şevklendirdi, güç verdi. Üyelerimizden alacağımız destekle daha da iyisini yapma gayretini sürdüreceğiz."

Genel kurul sonrası dilek ve temenniler bölümünde görüşlerini dile getiren üyeler, Çukurova GİAD'ın zirve yaptığı bir dönem yaşadıklarını, yapılan faaliyetler, açıklamalar, verilen hizmetler, düzenlenen toplantılar göz önünde bulundurulduğunda Adana'da şu anda Çukurova GİAD'ın en etkin sivil toplum örgütü olduğunu bildirdiler.