Türk Diyanet Vakıf -Sen Adana  Şube BaşkanıAyhan Arabacı ,Din görevlilerine Taşla darbedenler, balyozla saldıranların serbest bırakılması milletin vicdanını yaralamıştır. O gece milli iradenin yanında olmayanları bu millet asla unutmayacak ve vicdanlarında mahkum etmeye devam edeceklerdir. ”

Türkiye genelinde 60 kadar din görevlisinin FETÖ'nün darbe girişimi yaptığı 15 Temmuz gecesi ve sonrasında darbedildiğini ve baskı altında kaldığını ifade eden Arabacı, “Türkiye'yi ayağa kaldıranlar, darbe gecesi adeta darbecilere destek veren kişilerce en büyük şiarımız olan sala ve ezanı okuyan imam, müezzin ve camilere saldıran şortlu bayan ve beraberindekiler mahkemece serbest bırakılmasına sert tepki gösterdi.”

Şortlu bayan ve beraberindekiler görevi başındaki memura saldırıp hakaret etmeleri, kamu malı olan camiye zarar vermeleri ve darbe gecesinde adeta darbeye destek vermeleri halinde mahkemece serbest bırakılmalarını kınayan Arabacı, şortluda olsa imamda olsa kanun karşısında eşit olması gerektiğini söyledi.

15 Temmuz darbe girişi döneminde kahraman din adamlarının darbeye karşı halkı uyandırmada gösterdikleri çalışmalardan dolayı taktir ettiğini söyleyen Başkan Arabacı, "O gece milletimiz, memleketimiz ve devletimiz büyük bir badireden geçmiş bulunmaktadır. “dedi

Darbe girişimi gecesi kasaturalarla camiye saldıranların olduğunu belirten Arabacı, "Büyük bir tehlikeyle karşı karşıya olduğumuzu öncelikle imamlar gördü ve Allah'a şükür tüm Türkiye'de her camide milleti uyandırma görevini yapmaya çalıştılar. Tabi bu arada Türkiye'nin değişik yerlerinde imam ve müezzinlerimize saldırılar oldu. Özellikle İzmir'de kendini bilmez insanlıktan nasibini almamış, din, iman ve vicdan eksikliği çok bariz bir şekilde görülen insanlar tarafından değişik camilerimize saldırılarda bulundular."ifadelerini kullandı.  

Ezan ve selaların ümmetin gönlüne hitap ettiğini, bunun da engellenemeyeceğini vurgulayan Arabacı,"Bir mahkeme camiye saldıran, imamı döven, camiyi tahrip eden ve ağza alınmayacak küfürler eden insanlıktan nasibini almamış kişiler mahkemeler tarafından salıveriliyor.

Mahkemeler şortluya ve imama ayrı muamelesini yanlış bulduklarını ifade eden Arabacı, "Biz bütün vatandaşların kanun karşısında eşit olduklarını biliyoruz. Eğer eşitsek birileri şort giydi diye ona mukabil bir tecavüzde bulunuldu diye  9 yıl ceza veriliyorsa öte yandan şortlular tarafından memur olan imama ve kamu malı olan camiye saldırılıyorsa bu insanların salı verilmesi kesinlikle yanlıştır. Bunları salıveren insanlarda düşünse ne kadar yanlış yaptıklarını anlayacaklardır. Bu olay bizi endişeye sevk etmiştir." şeklinde konuştu.