Hakkari'ye 55 kilometre uzaklıktaki Durankaya beldesi ile Geçitli köyü arasındaki bölgede, bir yolcu minibüsüne düzenlenen ve 9 kişinin hayatını kaybedip, 4 kişinin de yaralandığı saldırıya Adana’da bir çok siyasi parti ve demokratik kitle örgütü tepki gösterdi. KESK Dönem Sözcüsü ve Eğitim Sen Adana Şube Başkanı Güven Boğa, saldırının demokrasi, barış ve kardeşlik duygularının gelişmesini engellemeye yönelik olduğunu söyledi.
5 Ocak Meydanı’ndaki basın açıklamasında katılımcılar sloganlar atarak saldırıyı ve şiddet olaylarını protesto etti. Ortak basın açıklamasını okuyan Güven Boğa, 9 kişinin öldüğü 4 kişinin de yaralandığı saldırıyı kınadıklarını belirterek, saldırının Türkiye’nin daha fazla şiddet ve kaos ortamına çekilmek istendiği bir dönemde meydana geldiğini söyledi.
Boğa, “Türkiye’de yaşayan herkes, yıllardır barışa ve huzura özlem duymakta, silahların olmadığı, bombaların peş peşe patlamadığı bir ülkede yaşamak istemektedir” dedi.
Saldırıyı provokasyon olarak değerlendiren Boğa, provokasyonları kullanarak halklar arasında düşmanlık yaratmak isteyenlere fırsat ve izin verilmesi gerektiğini ifade etti.
Boğa, “Sendikalar, kitle örgütleri, siyasi partiler olarak saldırıyı bir kez daha kınıyor, tüm halkımızı bu ve benzeri provokasyonlara karşı barış ve kardeşlik duygularıyla kenetlenmeye çağırıyoruz” diye konuştu.