Gericiliğin ülkemizde gerçekleştirdiği en büyük katliamlardan birisi olan 2 Temmuz Sivas Katliamının üzerinden 25 yıl geçtiğini belirten Salman, çeyrek asır önce bugün 35 aydın, sanatçı, yurtsever, ilerici insanın Madımak Oteli’nde vahşice yakılarak katledildiğini söyledi.

Sivas’ta katledilen yurttaşları sevgi ve saygı ile andıklarını ifade eden Salman şöyle konuştu:

“Ülke tarihimiz insanlığın ilerici değerlerine yönelik gerici, faşist saldırılar ve katliamlar ile doludur. Ankara’da gerçekleştirilen 10 Ekim Katliamı bütün acısı ile beraber bunun en yakın örneğidir.

Ülkemizde dinselleştirme eğitimde, kamusal ve toplumsal yaşamda hakim kılınmaktadır. Din, mezhep, inanma-inanmama farklılıkları, düşmanlık ve çatışma tohumları ekmeye varacak tarzda kullanılmaktadır. Gerici zihniyet ve yapılanmalar, emperyalizmin bölgemiz üzerinde uyguladığı politikalar içerisinde özel olarak geliştirilmekte ve örgütlenmektedir. Günümüz Türkiye’sinde demokrasi, laiklik, eşitlik, özgürlük ve adalet istemleri her zamankinden daha fazla önem taşımaktadır.

TMMOB olarak 2 Temmuz Katliamını ve gericiliği lanetliyor, kimsenin düşünceleri nedeniyle katledilmediği,  eşitlik, özgürlük ve adaletin egemen olduğu bir Türkiye için mücadele kararlılığımızı bir kez daha belirtiyoruz.”