Birlik Başkanı Barışık ile birlikte Emniyet Müdürü Kesmez’i makamında ziyaret eden ETESO Başkanı Abike, piyasada kayıtdışı ve korsan olarak satılan elektrik malzemelerinin satışına engel olmak amacıyla yapılan operasyonun devletine vergisini ödeyen, primini yatıran, dükkân kirası, elektrik, telefon, su faturası ödeyen kayıtlı esnafı memnun ettiğini söyledi.

Abike, Adana Valisi İlhan Atış’ın ile Emniyet Müdürlüğü ve Adana ESOB’un da desteklediği “Umut Yıldızları” Projesi’nin MEKSA Vakfı’nında katkılarıyla başarıyla yürütüldüğünü ifade ederken, “Projede yer alan öğrencilerin staj yapmaları, meslek ve el becerilerini geliştirmeleri için ben ve meslektaşlarımın da büyük özveri ve gayreti olmuştur. Amacımız, sevgiden uzak kalan çocuklarımızı meslek ve sanat sahibi yapmaktır. Adana’da yaşanan gasp, darp, hırsızlık olaylarını asgariye indirmek ve ortadan kaldırmak için siz saygıdeğer Adana Emniyet Müdürümüz ve ekibinin, son yapmış olduğu ‘Şalter Operasyonu’ esnafımız tarafından memnuniyetle karşılanmıştır. Sizlere çok teşekkür ediyoruz. Emeği geçen tüm polis teşkilatını kutluyor ve başarılarınızın devamını diliyorum”dedi.

Meslektaşları ve vatandaşlara da seslenen Abike, piyasadan kesinlikle faturasız, kayıtdışı elektrik malzemesi almamalarını, bunun hem kayıtlı esnafa hem de ülke ekonomisine zarar verdiğini ve hırsızlık olaylarını teşvik ettiğini belirterek, “Faturasız malı alan da satan da suçludur. Bu nedenle kayıtdışı, korsan ürün almayın, satmayın” uyarısında bulundu.

Birlik Başkanı Kazım Barışık da, Emniyet Müdürü Kesmez ve emniyet teşkilatını başarılı operasyon nedeniyle kutlayıp, esnaflar adına teşekkür ederken, ETESO Başkanı Abike’yi de duyarlı çabasından dolayı tebrik etti.

Emniyet Müdürü Kesmez ise, hem elektrikçi esnafının, hem de vatandaşların, piyasadan korsan ve faturasız ürün almayarak, hem ülkesine, hem de meslektaşlarına destek vereceğini, bu sayede asayiş olaylarının da önüne geçilmiş olacağını ifade ederken, Başkan Barışık ve Abike’ye kayıtlı esnafın hak ve menfaatlerini gözetmek adına gösterdikleri hassasiyet ve destekten dolayı kutladı.  Kesmez, ayrıca Barışık’ı Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) Yönetim Kurulu Üyeliği’ne yeniden seçilmesi nedeniyle de tebrik etti.