Mevcut durumun Adana'ya ve Yüreğir'i yakışmadığını belirten Başkan Çelikcan mevcut yapıların yıkılarak yerine yeşil alanı bol ticaret merkezler, konutlar, işyerleri, yeşil alanlar, meydanlar, otoparklar, sosyal ve kültürel tesislerden oluşacağını belirtti.

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan ve AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar Sanayi Çarşısı Esnafı ile bir araya gelerek yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdiler. Sanayi Çarşısı Esnafı ise yapılan çalışmanın hızlanmasını ve bir an önce işe başlanması konusunda Başkan Çelikcan'a destek verdiler. Madeni Sanatkarlar, Tornacılar, Kaynakçılar Odası Başkanı Abdusselam Mortepe yapılacak çalışmaya destek olduklarını belirttiler.

Toplam 22 hektardan oluşan alanın riskli alan edilip dönüşüm için Çevre ve Şehircilik Bakanlığından yetki alındığını belirten Başkan Çelikcan ' Sanayi ve Kozan Çarşısı mevcut durumu itibariyle çok kötü bir görünümdedir. Mevcut durumu değiştirmek için  uygulanabilir projeler hazırladık. Bağımsız bir ekip şu anda mülkiyet araştırması ve durum analizi yapmak için ekipler çalışıyorlar.

Yapacağımız çalışmalarla şehir merkezinde kalan bu bölgemizde yeni ticaret merkezleri olacak şekilde düzenleme yapacağız. Mevcut binalar yıkılarak yerlerine modern konutlar yapılacaktır. Şehir merkezinde kalan bu bölgemiz gerçek değerine kavuşacaktır. Burada bulunan esnafımız ise kendilerin de uygun göreceği bir yere taşınacaklardır. ' şeklinde konuştu.