Belediye Başkanı Bilal Uludağ, ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Belgesi alırken, ” Bu kalite belgesi bilindiği üzere vatandaş beklentilerini, ihtiyaçları ve mevzuat şartlarını karşılama koşulu ile vatandaş memnuniyetinin arttırılmasını öngören dünyaca kabul görmüş bir kalite yönetim sistemi biçimidir. Kurumumuza hayırlı olsun. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”dedi.

Sarıçam Belediyesi Meclis Salonunda yapılan törene Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, TSE Adana Belgelendirme Müdürü Güven Savrun, MHP İl Sekreteri Fatih Kürşat Mert, Başkan Yardımcıları Halit Boz, Hasan Aydınlı, Mustafa Pekel, bazı meclis üyeleri, birim müdürleri ve personel katıldı.

Başkan Bilal Uludağ, törende yaptığı konuşmada, hizmet yolunda özellikle kurumsal kapasitenin artırılması gerektiğini belirterek, alınan kalite yönetim belgesinin amacının hata, kusurları azaltmak ve engellemek olduğunu söyledi. Bilal Uludağ, “ Burada insana hizmet etmenin ne kadar önemli olduğunu özümsememiz gerekiyor.  Vatandaşa daha kaliteli hizmet etme hedefine kilitlenmemiz, toptan kaliteyi yakalamamız, fark yaratarak iz bırakıp eserler çıkarmamız ve takım ruhuyla çalışmamız gerekiyor.  Hep birlikte Sarıçam’ı marka değer haline getireceğiz. Zoru kolaylaştırmak için kalite yönetiminin özümsenmesi lazım.” diye konuştu.

Programa katılan personele de çağrı yapan Başkan Bilal Uludağ,  yapılan her işte vatandaşa ailelerine hizmet edercesine davranmaları gerektiğini de ifade etti. Uludağ,” Göreve geldiğimiz günden bugüne kurumsal yapıda, kişilerle değil sistemlerle yönetilen bir belediye olma gerekliliğini savunduk. Bu fikir üzerine yapılanarak çalışmalarımızı hayata geçirdik. 2017 Ocak ayı itibariyle de kalite yolculuğumuza başladık.  Ocak ayında yapılan Çalıştay ile başladığımız bu yolculukta 32 personelimiz TSE eğitimlerini eksiksiz olarak tamamladı. 3 personelimiz TSE Baş tetkikçi eğitimlerini aldı. Belediyemiz bünyesinde oluşturduğumuz, Strateji ve Kalite birimi ile Kalite Yönetim Sistemini kurarak tüm müdürlüklerimizde uygulamaya geçirdik. İç tetkik ve TSE belgelendirme tetkiklerini başarı ile sonuçlandırdık. Kurum olarak vatandaşlarımıza sunduğumuz hizmetin kalitesi kapsamında bu belgeyi aldık. Bu anlamda yüksek kalite anlayışı ve memnuniyet ilkesiyle Sarıçam Belediyesi diğer kalite belgelerini de inşallah alacaktır. “diye konuştu.

TSE Adana Belgelendirme Müdürü Güven Savrun ise, kamu kurumlarının Kalite Yetki Belgesi için talip olmaları gerektiğini belirtti. Savrun, “Sarıçam Belediyesi belgeyi alarak bunu başarıyla gerçekleştirdi. Hedefleri, vizyonu, misyonu ve geleceğini planlamasıyla bunu şekillendirdi. Yasalara ve belirlenen kurallara uyumunu göstermiş oldu. Bir ürün ve hizmet verilirken, alan kişinin beklentilerinin karşılanması gerekir.  Sarıçam’ın yapacağı çalışmalarla diğer belgeleri de alacağına inanıyorum.   Ben bu manada bu belgeyi almada emeği geçenleri kutluyor, başarılarının devamını diliyorum.” dedi.

Program sonunda ise TSE Adana Belgelendirme Müdürü Güven Savrun, Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ’a TSE EN ISO 9001: 2015 yazılı belgeyi ve bayrağı takdim etti. Başkan Uludağ ise, TSE yetkilisine çiçek ve hediyesini verdi.