İlçede yaşayan ailelerin 332 çocuğu belediye tarafından hazırlanan muhteşem bir şölen ile sünnet töreni kutlaması yapıldı. Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ,  geleneksel hale getirilen Sünnet Şölenlerinin en iyi şekilde yapılması için hiçbir şeyden kaçınmadıklarını söyledi. Uludağ, “Her şey çocuklarımız, sizler ve Sarıçam için.  Bu yavruları bin bir emekle yetiştirerek bizlerle buluşturan ana-babalara çok teşekkür ediyorum. Her biriniz baş tacımızsınız.”dedi

Sarıçam Belediyesi Bahçesinde yapılan Sünnet Şölenine ilgi büyük oldu.  Şölene Büyükşehir Başkan Vekili Ramazan Akyürek, Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ,  Saimbeyli Belediye Başkanı Mustafa Şahin Gökçe, MHP İl Başkanı Sertan Duran,  Sarıçam İlçe Başkanı Mustafa Kızılelma, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, Başkan Yardımcıları Hasan Aydınlı, Mahmut Nimet Dalkır, Halit Boz, Sarıçam Belediye Meclis üyeleri, mahalle muhtarları,  sünnet çocukları, aileleri ile yakınları katıldı.
 

İLÇEDE KORTEJ EŞLİĞİNDE TUR ATTILAR

Erkekliğe ilk adımını atan sünnet çocuklarına unutamayacakları güzel bir gün yaşatıldı. Saat 15.00’te Belediye binası bahçesinde hazırlanan sahnede 332 çocuk Başkan Bilal Uludağ ve aileleriyle fotoğraf çektirdiler. Ardından ise çocuklara hediyeleri ile ikramları takdim edildi. Sünnet Şöleni alanında ise çocukların eğlenmeleri için animatörler tarafından hazırlanan çeşitli oyunlar yaptırıldı.

Palyaçolar ise çocuklara hazırlanan stantlarda eğlenceli anlar yaşattılar ve onlar için hazırlanan mısır, pamuklu şeker balon ikramında bulunuldu. Daha sonra ise özel olarak hazırlanmış kenarları açık otobüslere bindirilen sünnet çocuklarına aileleriyle Sevgi Korteji olarak ilçe merkezinde Mehteran takımının müzikleri, Faytonlar ve araçlarından oluşan konvoyla tur attırıldı.

HER ZAMAN SİZLER İÇİN VARIZ

Yapılan kortejin ardından ise Şölen alanına yeniden gelen çocuklar burada hazırlanan eğlencelerde neşeli anlar yaşadılar. Sünnet Şöleninin akşam bölümü ise saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı.

Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, bu güzel günde kendilerini yalnız bırakmayan Sarıçamlılara teşekkür etti. Uludağ,” Bizler yola çıkarken önceliklerimiz arasında sosyal belediyecilik anlayışı vardı. Özellikle tüm vatandaşlarımızın, kadınlarımızın, çocuklarımızın, gençlerimizin refahını sağlamak ve onlara daha yaşanabilir bir Sarıçam bırakabilmek tek hedefimizdi. Bu nedenle her anımızda ve her projemizde öncelikle onların ihtiyaçlarını gözettik.”diye konuştu.

Uludağ, bu yıl 2’ncisini gerçekleştirdikleri Sünnet Şöleni coşku içinde kutlamanın sevincini hep birlikte yaşadıklarını anlatarak şöyle konuştu:

“Tüm çalışmalarımıza başlarken hep şu soruları sorduk kendimize; Evlatlarımıza onlara layık bir yaşam alanı bırakabilmek için neler yapmalıyız? Yarınları gerçek sahiplerine nasıl teslim edebiliriz?  Hizmetlerimizi bu soruları göz önünde bulundurarak gerçekleştirdiğimizde ise hep başarıyı yakaladığımızı gördük. Onlar her zaman bize birer ışık oldular. Ve bugün birlikteliğimiz yine onların eseri oldu. Burada  hep birlikte onlar için gülecek, onlar için eğlenecek ve onların şarkı ve coşkularına eşlik edeceğiz.

Dilerim her gününüz bugün olduğu gibi şenlik ve dostluk havasında geçsin. Yeni günlerin güzelliğine doğacak sabahlara inancımız her zaman ayakta kalsın. Her şey çocuklarımızın geleceği için, sizler ve Sarıçam için. Sünnet olan çocuklarımıza acil şifalar diliyorum. Hepiniz hoş geldiniz, şeref verdiniz. İyi eğlenceler dilerim.”

Konuşmanın ardından ise Başkan Bilal Uludağ ve protokol şölene katılanlara çiçek dağıttılar.

YEREL SANATÇILAR COŞTURDU BAŞKAN HALAY ÇEKTİ

Konuşmanın ardından ise eğlence bölümüne geçildi. İlk olarak Büyükşehir Belediyesi folklor ekibi sahne aldı ve birbirinden güzel oyunlarla izleyenlere keyifli anlar yaşattı. Ardından ise şölene katılanlar halay ve çalan müzikler eşliğinde gönüllerince eğlendiler. Başkan Bilal Uludağ da bir ara Saimbeyli Belediye Başkanı Mustafa Şahin Gökçe ile şölene katılanlarla halay çekti. Daha sonra ise Belediye Çocok Korosu,  Gonca ve Halil İbrahim Kurum çıktı. Sanatçılar şölene katılanlara eğlenceli anlar yaşattılar. Başkan Uludağ ise sanatçılara bir buket çiçek verdi.

Sünnet Şöleninin  finalinde ise. adeta bir görsel şölen yaşandı. Sahne önüne kurulan yanan ışıklar ile birlikte Havai fişek gösterisi de ilgi ile izlendi.