Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, göreve başladıkları andan itibaren kurumsal bir belediye olmayı öncelikli hedef edindiklerini belirterek, vatandaş odaklı bir yönetim anlayışı içinde olduklarını söyledi.

Belediye Meclis Salonunda gerçekleşen imza törenine Başkan Bilal Uludağ, KalDer Genel Sekreteri Semih Ersun, Genel Sekreter Yardımcısı Orhan Argon, Belediye Başkan Yardımcıları, bazı meclis üyeleri, daire müdürleri ile personeller katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende konuşan Başkan Bilal Uludağ, sosyal belediyeciliğin önemini göz önünde bulundurduklarını anlatarak,”Bu doğrultuda da çok sayıda çalışmaya imza attık. Nüfusu artan, yerleşim sınırları genişleyen ve gelişen Sarıçam'da adından söz edilir çalışmalar yapmak her zaman odak noktamız oldu. Yeni bir belediye olmamıza karşın kısa sürede aldığımız gözle görülür yol ile geçtiğimiz Aralık ayında artık kalitesi tescillenmiş, mükemmel bir belediye olma doğrultusunda ilerleme kararı aldık. Bu amaçla birçok kurum ve kuruluşun da benimsediği EFQM Mükemmellik Modelini esas alarak KalDer'e üyelik başvurumuzu yaptık.”dedi.

BÜTÜN BELGELERİ ALACAĞIZ

Bilal Uludağ, Belediye bünyesinde yetkin personel donanımıyla oluşturdukları Strateji ve Kalite Birimi ile eğitimleri devam ettirdiklerini de belirterek, kalite yolculuklarını başlattıklarını ve süreci de son derece önemsediklerini vurguladı.  Uludağ, Sarıçam Belediyesi olarak kaliteye dair tüm standartları uygulayacaklarını, tüm belgeleri alacaklarını kaydedip,”Her zaman gelişime açık ve bitmeyen bir yolculuk olduğuna inandığım ‘mükemmel bir belediye' olma yolunda kendini yenileyen ve iyileştirme çalışmalarını aralıksız sürdüren bir yapı olarak görev alacağız. Söz konusu bildirgeyle mükemmelliğin temel kavramlarını benimseme ve yaşama geçirme konusunda kararlıyız. Bu doğrultuda Kalite Yolculuğumuz süresince bizlere ışık tutacak Türkiye Kalite Derneği'ne teşekkür ediyor, çalışmalarıyla Sarıçam'ı bir marka haline getirecek olan yol arkadaşlarıma başarılar diliyorum.”diye konuştu.

Daha sonra konuşan Türkiye Kalite Derneği Genel Sekreteri Semih Ersun, derneklerinin amacının ülkenin sağlam temellere sahip yüksek rekabet gücüne erişebilmesi için mükemmellik felsefesinin (Toplam Kalite Yönetimi) yaygınlık kazanmasını sağlamak olduğunu söyledi. Semih Ersun,”KalDer uzun yıllardır kurumların mükemmelliğe ulaşması için çalışıyor. Sarıçam Belediyesinin de bu anlamda bizlerle işbirliği yapması ve üye olması önemli. Kurumların öncelikle Toplam Kalite Yönetimini benimsemeleri, mükemmellik Modelini uygulamaları gerekmektedir.  Bu program bir eğitim ve dönüşümdür ve Ulusal Kalite Hizmetinin temelinde yatan düşünce yaşam kalitesidir. Etkileri itibariyle yaşam kalitesinin sürekli zenginleştirilmesi, yükseltilmesi ve yenilenmesini içermektedir” dedi.


Konuşmaların ardından ise Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ ve KalDer Genel Sekreteri Semih Ersun, Ulusal Kalite Hareketi İyi Niyet Bildirgesine imza attılar. İmza sonrası ise Başkan Uludağ, Semih Ersun ve Orhan Argon’a çiçek ve Adana’yı anlatan hediye takdim etti. Son olarak ise Ersun, Başkan Uludağ’a üyelik sertifikasını verdi.