Sarıçam Belediyesi’nin düzenlediği açılış törenine, AKSAGAZ Genel Müdürü Alper Konyalı, AKSAGAZ Bölge Müdürü Güngör Ateş, Sarıçam Belediyesi daire müdürleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende konuşan AKSAGAZ Genel Müdürü Alper Konyalı Sarıçam’da kısa sürede tamamlanan doğalgaz çalışmalarının ilçe halkına sağlayacağı konforun önemine vurgu yaparak ’Biz diğer illerde bulunan bu konforu Adana’ya da getirmeliyiz diyerek çıktık bu yola. 10 yılda toplam 520 milyon liralık yatırımla 485 bin konuta gaz arzı sağladık. Şu anda Adana’da 400 bin kişi bu konfordan faydalanıyor. Aynı zamanda doğalgaz, hava kirliliğini engelleyecek çalışmaların başında gelmektedir. Biz tüm bu çalışmalarda hem vatandaşların sağlığını hem de ülkenin ekonomik yanını düşünüyoruz ve tüm çalışmalarımızı bu doğrultuda planlıyoruz. Mümkün olan en kısa süre içerisinde abonelik faaliyetlerinin de tamamlanarak Sarıçam’ın bu konfor ile buluşmasını temenni ediyor, hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.’ diye konuştu.

‘SARIÇAM’I ADANA’NIN PARLAYAN YILDIZI YAPIYORUZ.’

AKSAGAZ Genel Müdürü Alper Konyalı’nın ardından kürsüye çıkan Bilal Uludağ, doğalgazın modern ve tercih edilir bir ilçe olma yolundaki en önemli basamaklardan olduğunu belirterek; ‘Kısa bir süre içerisinde ilçemizde AKSAGAZ ekiplerinin yoğun çalışmalarıyla 5 adet Bölge İstasyonu ve 25 milyon TL’lik yatırım ile 16.000 konuta gaz arzı sağlandı. 2017 yılı sonuna dek yapılacak 15 milyon TL’lik yatırım ile 9.000 konuta daha gaz arzı sağlanmış olacak.

Doğalgaz ile ilçemiz hem en ekonomik yakıt türünü kullanmış olacak hem de hava kirliliğini en aza indirgemiş olacağız. Vatandaşlarımız 1 tüp bedeli ile mutfaklarında bir yıl boyunca doğalgaz kullanabilecekler, ısınma ve sıcak su ihtiyaçlarını kesintisiz sağlayabilecekler. Tüm bunlar göz önünde bulundurulduğunda hayatı bu denli kolaylaştıran bir sistemden Sarıçam halkının da faydalanmasını sağlamalıyız diyerek çıktığımız bu yolda geldiğimiz nokta bizleri hem mutlu ediyor, hem de gururlandırıyor.

Doğalgaz çalışmalarımız süresince yollarımızda oluşan hasarlar vatandaşlarımız için yaşattığı sıkıntıların farkındayız. Fakat en iyi şartlar için bir takım sıkıntıları göze almamız gerekliydi, bunun için vatandaşlarımızın anlayışına sığındık. Çalışmalarımızın tamamlanmasıyla artık Sarıçam’da yol hamlemizi de başlatıyoruz ve yıl sonuna dek ilçemizin tüm yollarını tamamlıyoruz. Doğalgaz ile eskisinden çok daha kaliteli, daha iyi yollar ile ilçemizi söz verdiğimiz gibi Adana’nın parlayan yıldızı yapıyoruz.
Bizleri çıktığımız bu yolda hiçbir zaman yalnız bırakmayan, güvenlerini ve desteklerini her zaman üzerimizde hissettiren her şeyin en iyisine layık olan Sarıçam Halkına çok teşekkür ediyor, hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.’ dedi.

Başkan Bilal Uludağ, tüm vatandaşların evlerine doğalgaz aboneliklerini yaptırabilmeleri için doğalgaz abonelik bedelinin taksitlendirilerek vatandaşlarımıza ödeme kolaylığı sağlanacağını sözlerine ekledi. Konuşmaların ardından Başkan Bilal Uludağ, AksaGaz Genel Müdürü Alper Konyalı, AksaGaz Genel Müdürü Göngör Ateş ilk gaz verme işlemi için düğmeye birlikte bastılar. Ateşlerin yanmasıyla açılış töreni görsel bir şölene sahne oldu.